Mobilklíma levegő kivezetése?
Üdv. Adott egy 20nm-es tetőtéri szoba, aminek hűtését mobilklímával szeretném megoldani.
Vásároltam is egy Orion OMAC 1680-as készüléket, amivel nincs is gond jelenleg.
Egy klímaszerelő azt javasolta, hogy a tető, és a fal közötti részbe nyugodtan kivezethetem a levegőt. Ez a kifújt levegő igen csak forró, ami véleményem szerint hamar összegyűlik abban a 3 nm-es kis üregben.
15 cm -es kőzetgyapot van a gipszkarton mögött !
Kérdésem, hogy ez tűzveszélyességi szempontból, és a klíma hatékonyságának szempontjából mennyire megfelelő megoldás.
Minden, a témával kapcsolatos kommentet szívesen fogadok.
Köszönöm.
A kivezető cső legyen minél rövidebb, mert használat közben fűtőtestként működik és nagyon lerontja a hatásfokot. A hőt kültérre kell kivezetni, nem másik szobába vagy üregbe. Nem részletezed, de ha ez zárt üreg, akkor a forró levegő vissza fog áramlani a szobába ahonnan kivezeted.
Ha van használaton kívüli kémény, az a legjobb megoldás.
Az kevés a hely neki , 2 perc alatt tele nyomná, vezesd ki a szabadba.
Esetleg a tetőt megbontod akkor ott kitudja nyomni.
Így oldottam meg. [link]
Sejtettem, hogy nem túl bölcs döntés így elvezetni, de nem volt még ezidáig ilyen jellegű tapasztalatom, és nem tudtam, hogy így nem jó. :)
Azt még mindíg nem tudjuk, erről a képről meg főleg nem hogy jól csináltad-e.
A kép alapján akár jó is lehetne.
Mint már írtam , meg más is hogy a meleg levegő a szabadba menjen.
"Egy klímaszerelő azt javasolta, hogy a tető, és a fal közötti részbe nyugodtan kivezethetem a levegőt"
Melyik szót nem érted ?😘
Köszönöm a válaszokat.
"Mint már írtam , meg más is hogy a meleg levegő a szabadba menjen.
"Egy klímaszerelő azt javasolta, hogy a tető, és a fal közötti részbe nyugodtan kivezethetem a levegőt"
Melyik szót nem érted ?😘
Basszus, írtuk hogy semmi értelme. Te melyik szót nem érted?
Meg azt, hogy szivat a klímás.
Aztán azt is hogy a szabadba kell kivezetni.
Azt értjük hogy már megcsináltad így, és azt is, hogy a fizika a te kedvedéert nem fog megváltozni.
Ha az üregből nincs ahová távozzon a meleg levegő, akkor a rendszer nem fog rendesen máködni, csak fogyasztja az áramot.
Ha a tetőd, meg a falad rendesen meg van csinálva, akkor a tető alatt fólia van, a falban meg hőszigetelés. Ide kifújni sok levegőt nem tudsz.
Kivéve ha ott csak egy nagyobb üreg van szigetelés nélkül, és sehol nincs lezárva rendesen, a tetőn meg páraáteresztő fólia van.
Ez utóbbi esetben akár szerencséd is lehet az építőipar elcserett remekeivel.
Szóval olyan helre kell kivezetni, ahonnan akadálytalan a kiáramlás.
Ha így megvalósul, akkor kipipálhatod hogy kivezetted. Az mellesleg nem előny, hogy a falad forró lesz, de zakatol a masina, az a lényeg.
Még egy ilyen fazont ...
Én értettem a leírtakat, amit köszönök mindenkinek.
Csak válaszoltam a feltett kérdésre. Mi itt a probléma ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!