A split klímát milyen gyakran kell karbantartani?
A nyomáspróbára gondolok!
Két éve nem volt nálam klíma szerelő, az előtt pedig évente jött. Most nem ér rá, március óta folyton lekoptat, sok a munkája, választ tőle nem kaptam, csak annyit mondott, hogy ezt inkább ősszel intézzem, mert akkor a szerelők ráérnek. Kerestem másik szerelőt, de senki nem ér rá.
Abból baj lehet, ha várok őszig?
Természetesen, klímatisztító spray-el rendszeresen fertőtlenítem a klímát.
Igaza is van, nem ilyenkor kell hívni, bár szerintem tisztítás miatt egyáltalán nem kell hívni, megoldható házilag is.
A porosodás mértéke függ a levegő portartalmától, sőt minőségétől, hiszen vannak helyek, ahol fekete por van (közlekedési szennyezés) vagy lehet szürke por, abból is több vagy kevesebb.
De ezt magad is láthatod szerintem.
Érdekes, ami íz utolsó írt!
Mert nálam a szerelő soha nem tisztította ki ilyen alaposan a klímát!
Csak mérte a nyomást, a belső egységet befújta spray-el, ahogy én is szoktam, a két kis szűrőt kivette és a kádban zuhannyal lemosta.
A külső egységnek pedig egy ronggyal letörölte a tetejét! Panel házban lakom, a külső egység kint van rögzítve, az ablakom alatt.
Ennyi!
8 ezer forintért.
Ha tud valaki ajánlani olyan klímaszerelőt, aki rendesen kitisztítja, kérem, írjon nekem privátba.
Nekem egyébként, nem nyáron jut eszembe a klíma karbantartása! A szerelő mondta, hogy keressem márciusban, és ezután folyton elhalasztotta a munkát, mert nem ért rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!