Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanyborotva karbantartása...

Villanyborotva karbantartása - milyen gyakran?

Figyelt kérdés

Elegem lett a pengével borotválkozás mindennapos macerájából, vettem végre egy villanyborotvát. Elhűlve olvasom a használati utasításban, hogy a penge épségének megőrzése érdekében minden használat után folyékony szappannal mossuk és OLAJOZZUK?

Mennyire vegyem ezt komolyan? Mert hetente egyszer még oké, de ha minden használat után mosogatnom meg kenegetnem kell, akkor sem idő, sem macera szempontjából nem jobb, mint a pengés borotválkozás. Mit mond erre valaki, akinek hosszabb távú tapasztalata van villanyborotvával?

2019. máj. 21. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Én hetente szoktam tisztítani. Folyékony szappan, a körkés az enyémben kivehető. Azt alkoholos fertőtlenítővel lefertőtlenítem (ezt bőrgyógyász ismerős javasolta) és ennyi. Olajozni nem szoktam.
2019. máj. 21. 15:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Az enyémet 2002-ben vettem, ma reggel szedtem szét először. Igaz amiatt, hogy a zsinórje tönkrement.
2019. máj. 21. 15:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt mindig leírták, már évtizedekkel ezelőtt is, de annyira nem kell komolyan venni.

Eleve önélező pengékről van szó, akár rezgő- vagy körkéses.

Egyéb kopási pontok meg elég sajátosak: hiába kened meg, úgyis kiverődik az anyag, pont a kritikus helyről. De nem is nagyon kopik általában.

Minden használat után célszerű a tetőt levenni, kifújni, esetleg ecsetel tisztítani szárazon, de alaposabb mosás ráér ritkábban is.

2019. máj. 21. 15:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2019. máj. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!