Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtőszekrény tetejére szabad...

Hűtőszekrény tetejére szabad tenni kis szekrényt?

Figyelt kérdés
A használati utasítás nem arról, hogy nehéz tárgyat nem tehetünk rá.

2019. jún. 4. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk egy kisebb fajta mosogatógép és egy mikró volt a hűtő tetején. Hogy szabályos volt-e, azt nem tudom, de egyik készüléknek se lett látható baja.
2019. jún. 4. 08:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Mehet, amíg össze nem szakad.

Nekem régebben egy kocka fagyasztón volt egy hűtőszekrény, azon meg egy képcsöves TV.

TV volt kisebb vagy nagyobb is, ami ép ráfért, vagy akadt a lomtárban.

Először a fagyasztó volt feljebb aztán rájöttem, hogy ha a "rendes" hűtő van magasabban, úgy kényelmesebb, nem kell lehajolni hozzá.

2019. jún. 4. 09:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Vagyis épp ráfért /elütés.
2019. jún. 4. 09:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Sok helyen a fagyaszót ráteszik a hűtő tetejére (vagy fordítva). A lényeg, hogy szellőzzön a hűtő.
2019. jún. 4. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Otthon és a munkahelyen is mikró van a hűtő tetején. Sosem volt emiatt baja.
2019. jún. 4. 09:36
 6/11 Wadmalac ***** válasza:
56%

Egyetlen fontos dolog van csak ,amit nem árt tudni.

A hűtő ugyan szigetelt, de azért szökik befelé a hő. Ezért a teteje is a rárakott szekrény alatt le fog hűlni.

És ha le fog hűlni, a pára le is fog csapódni. Egy fa szekrény alját szépen össze lehet így rohasztani, illetve a porcicák is be fognak ott trutymóvá ragadni, esetlegesen apró csermelyekben fog folyni onnan a víz.

Ha az a szekrény fa vagy ilyesmi, érdemes a hűtő és a szekrény közé egy vékony hungarocell réteget betenni, egyrészt hermetikusan zár pára ellen, másrészt pluszban szigetel, még kicsit javít is a hűtő szigetelésén.

2019. jún. 4. 12:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a szakszerű válaszod!
2019. jún. 4. 16:15
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Én már szedtem le hűtőgép felső műanyag burkolatát,alatta van 4-5cm "hungarocell" merevítés hogy ne szakadjon be,az alatt van még a hűtő lemeze,alatta szigetelés,alatta a belső burkolat,úgyhogy amit a #6-os írt hogy külső borítás és rá helyezett bármi között nedvesség csapódna le az elég hihetetlen...

Nálam a hűtő teteje le van takarva egy kis abrosszal,azon évekig volt egy 10-15 kilós kis tv,soha nem nedvesedett a párolgástól,páralecsapódástól.

2019. jún. 5. 15:00
 9/11 Wadmalac ***** válasza:

"amit a #6-os írt hogy külső borítás és rá helyezett bármi között nedvesség csapódna le az elég hihetetlen...

Nálam a hűtő teteje le van takarva egy kis abrosszal,azon évekig volt egy 10-15 kilós kis tv,soha nem nedvesedett a párolgástól,páralecsapódástól."

Hm.

1. Próbáld ki. Nem abrosszal és széles légréssel, ami gyönyörűen el tudja vinni a párát, hanem egy közvetlenül felültetett szekrénykével.

2. A hűtőknek változó minőségű a hőszigetelése.

2019. jún. 6. 07:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Pontosan erről van szó, a hűtő tetején egy vékony lap, alatta hungarocell réteg. Említettem, hogy én meg TV-ket pakoltam rá, ami korábban képcsöves volt és jó nehéz.

Természetesen feltűnt, hogy a tetőlemez horpad befelé, ezért inkább méretre vágattam egy bútorlapot, ami a tetőkerettel azonos méretű, pontosan a szélekre fekszik fel. Élfóliát felvasaltam, elcsúszás ellen is biztosítottam egy kis tapadó anyaggal.

Így került rá a TV.

Amikor leszedtem, sem láttam alatta bármi problémát.

2019. jún. 6. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!