Hűtőszekrény tetejére szabad tenni kis szekrényt?
Mehet, amíg össze nem szakad.
Nekem régebben egy kocka fagyasztón volt egy hűtőszekrény, azon meg egy képcsöves TV.
TV volt kisebb vagy nagyobb is, ami ép ráfért, vagy akadt a lomtárban.
Először a fagyasztó volt feljebb aztán rájöttem, hogy ha a "rendes" hűtő van magasabban, úgy kényelmesebb, nem kell lehajolni hozzá.
Egyetlen fontos dolog van csak ,amit nem árt tudni.
A hűtő ugyan szigetelt, de azért szökik befelé a hő. Ezért a teteje is a rárakott szekrény alatt le fog hűlni.
És ha le fog hűlni, a pára le is fog csapódni. Egy fa szekrény alját szépen össze lehet így rohasztani, illetve a porcicák is be fognak ott trutymóvá ragadni, esetlegesen apró csermelyekben fog folyni onnan a víz.
Ha az a szekrény fa vagy ilyesmi, érdemes a hűtő és a szekrény közé egy vékony hungarocell réteget betenni, egyrészt hermetikusan zár pára ellen, másrészt pluszban szigetel, még kicsit javít is a hűtő szigetelésén.
Én már szedtem le hűtőgép felső műanyag burkolatát,alatta van 4-5cm "hungarocell" merevítés hogy ne szakadjon be,az alatt van még a hűtő lemeze,alatta szigetelés,alatta a belső burkolat,úgyhogy amit a #6-os írt hogy külső borítás és rá helyezett bármi között nedvesség csapódna le az elég hihetetlen...
Nálam a hűtő teteje le van takarva egy kis abrosszal,azon évekig volt egy 10-15 kilós kis tv,soha nem nedvesedett a párolgástól,páralecsapódástól.
"amit a #6-os írt hogy külső borítás és rá helyezett bármi között nedvesség csapódna le az elég hihetetlen...
Nálam a hűtő teteje le van takarva egy kis abrosszal,azon évekig volt egy 10-15 kilós kis tv,soha nem nedvesedett a párolgástól,páralecsapódástól."
Hm.
1. Próbáld ki. Nem abrosszal és széles légréssel, ami gyönyörűen el tudja vinni a párát, hanem egy közvetlenül felültetett szekrénykével.
2. A hűtőknek változó minőségű a hőszigetelése.
Pontosan erről van szó, a hűtő tetején egy vékony lap, alatta hungarocell réteg. Említettem, hogy én meg TV-ket pakoltam rá, ami korábban képcsöves volt és jó nehéz.
Természetesen feltűnt, hogy a tetőlemez horpad befelé, ezért inkább méretre vágattam egy bútorlapot, ami a tetőkerettel azonos méretű, pontosan a szélekre fekszik fel. Élfóliát felvasaltam, elcsúszás ellen is biztosítottam egy kis tapadó anyaggal.
Így került rá a TV.
Amikor leszedtem, sem láttam alatta bármi problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!