Ésszerű a hűtőszekrény alá fiókos szekrényt tenni?
Figyelt kérdés
Olyan hűtőszekrényem van, amiben fölül van a fagyasztó.Azért, hogy ne kelljen mindig derékban ketté törni, ha valamit ki szeretnék venni a normál hűtőből, fel szeretném emelni, úgy hogy teszek alá egy fiókos szekrényelemet. Lehet?Mi a hátránya?2015. nov. 18. 14:39
1/10 anonim válasza:
Lehetni nyilván lehet, én is pont effélét tervezek, csak éppen saját készítésű, erős kis nyitott polcot készítek majd, úgysincs rendes helye a krumplinak, hagymának, sütőtöknek. Nyilván alapvető a stabilitás, ezért igyekszem stabil, erős fabútordarabot készíteni alá. Nem hiszem, hogy ebből gond lehetne. De persze tapasztalatom még nincs s engem is érdekel mások véleménye e kérdésben.
2/10 anonim válasza:
Állítsd fejre a hűtőt és akkor alul lesz a fagyasztó! :-)
Komolyan: persze hogy lehet.
ahogy 1-es is írta, azért stabilnak kell lenni, mert a hűtő üresen sem könnyű, hát még ha meg van pakolva.
Hátránya lehet, hogy akkor viszont a fagyasztóhoz kell sámli vagy szék, ha ki akarsz venni valamit.
Valamint egy otthoni botlás/ elcsúszás esetén, ha nekiesel a hűtőnek az leborulhat, és akár tönkre mehet, akár annak okozhat súlyos sérülést, akire ráborul.
3/10 TappancsMancs válasza:
Gondolom derék magasságú akkor normálisan mutatna funkcionálna. Ha fejmagasságú nyilván nem érdemes mert a sima hűtő rész kerülne túl magasra. Jó erősnek is kell lennie. Ha megcsináltatod mondd el mire kell hogy úgy készítsék. Fiókosat úgy lenne jó neki hogy mérd ki miket tartanál alatta, a fiókmagasságok igazodjanak hozzá.
4/10 TappancsMancs válasza:
Mivel már belekezdtem és utánanéztem és tényleg elfogadják az ügyfél által megadott alaprajzi méreteket, rajzot. Mindjárt felteszem de akkor elég lesz az A4-es is. A szoftver pontosabban számol úgy is. :) Jó? Van kis dolgom de mindjárt felteszem.
5/10 TappancsMancs válasza:
javítom de biztos érthető volt
ügyfél által *készített alaprajzi méreteket, rajzot.
6/10 anonim válasza:
Én annak idején ez a megoldást választottam, amikor egy régebbi 210 literes (kis fagyasztó terű) hűtőszekrényre állítottam rá egy 110 literes mélyfagyasztó szekrényt. Biztonság kedvéért a kettő közé készítettem falécekből egy olyan "kapcsolóelemet", ami úgy nézett ki, mint a fenekénél összeillesztett két alacsony oldalú rekesz. Azaz az alsó hűtőszekrényre sapkaként, a felsőhöz meg "zokniként" illeszkedett és lecsúszás ellen védte a felsőt. Hozzá kell tenni, a hűtőszekrények a gáztűzhely és egy tálalószekrény között voltak, tehát oldalirányban semmiféle erőhatás nem érte őket. Így működött a rendszer vagy 25 éven keresztül.
7/10 anonim válasza:
Nálam is volt szekrényen hűtő, sőt hűtőn hűtő is (két kicsi egymáson), de mind a kettő megoldás működött, nem volt semmi probléma velük, sőt leolvasztásnál még a szekrény se lett vizes :D
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Tehát a stabilitásra kell nagyon figyelni, de mi a helyzet a leolvasztással.Nem áztatja el az alatta lévő szekrényt?
2015. nov. 18. 17:44
9/10 TappancsMancs válasza:
Esetleg elsőre nyomkodj alá nylont újságokat valamit hogy mennyire folyik rajta. Úgyse kell azt túl gyakran olvasztgatni.
10/10 TappancsMancs válasza:
:S szóval ide került a 4-5# ös? Én meg kerestem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!