Szivattyúzott vízen keresztül megüthet az áram?
Egy 12V-os szivattyút üzemeltetek (jelenleg akksiról). Kérdésem, ha aksi helyett 230V - 12V-os hálózati tápegységet használok, megüthet e a szivattyúzott vizen kereszetül az áram? vagy a kismegszakító "megvéd?"
Előre is köszi
# 10
Ja, nem tudtam, hogy csak a butaság beszél belőled.
Kettős szigetelés nem a tápegység műanyag tokjáról szól, ami egyébként is csak szimpla, nem dupla.
Sokkal lényegesebb a trafó kialakítása.
Nagyon nem mindegy, hogy primer és szekunder egymás melletti csévetesten helyezkedik el (kettős biztonsági szigetelés) vagy egymásra tekerve.
Amelyik készülék trafója nem tudja teljesíteni a kettős biztonsági szigetelés feltételét, azt kell védőfölddel ellátni (PC-táp, laptoptáp stb).
Ezek jellemzője az is, hogy a védőföld direktben át van kötve a kimeneti GND ágra (pl. a laptoptáp negatív ága).
Amiről én beszéltem, konkrétan egy 24 V-os, nem védőföldeléses, viszont kettős szigetelésű tápegység.
Hogy te ebbe belekötöttél, csak a tudatlanságod bizonyítéka.
Én is műszaki dolgokról beszéltem, de már elegem van abból, hogy itt is például megírtam normálisan a #3 hozzászólást, szakmai információk átadásával, de megint valakinek bele kellett kötni.
De teljesen értelmetlenül fárasztva a másikat, szaporítva a felesleges hozzászólásokat.
Ja, ezt nevezik trollkodásnak.
Hiába fenyegetőzöl, ez akkor is kimeríti az indokolatlan szemétkedés, akadékoskodás fogalmát.
Semmi szükség nem volt erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!