Szivattyúzott vízen keresztül megüthet az áram?
Egy 12V-os szivattyút üzemeltetek (jelenleg akksiról). Kérdésem, ha aksi helyett 230V - 12V-os hálózati tápegységet használok, megüthet e a szivattyúzott vizen kereszetül az áram? vagy a kismegszakító "megvéd?"
Előre is köszi
Ha minden jól van bekötve, és a földelés is jó abban a konnektorba ahonnét üzemelteted, nem valószínű.
De, az adapternek elég áramerősséget kell biztosítani.
Hány wattos a szivattyút?
Mivel az ásványi anyagokat tartalmazó víz vezeti az áramot, naná hogy megrázhat.
Feltéve ha érintkezik a 230V-os vezetékkel.
A 12V-tól termesztésen nem lehet bajod.
A háztartási reverz ozmózis víztisztítók nyomásnövelő szivattyúja, illetve mágnesszelepei is 24 V-os kettős szigetelésű tápegységről működnek általában, aminek az a dolga, hogy megvédjen.
Azaz nem feltétel a földelés, sőt ezt sokan félreértik, a kettős szigetelés számít magasabb biztonsági szintnek.
Védőföldelés azokhoz a készülékekhez szükséges, ahol a konstrukció a kettős szigetelés biztosítására alkalmatlan, ezért szükségmegoldásként védőfölddel kell ellátni.
Ha viszont valami kettős szigetelésű, azt már tilos földelni, mert egy jobb védelmet lerontani rosszabbra nincs értelme, hiszen a földelés maga is veszélyforrás lehet, bizonyos esetekben.
Egyébként veszélyes nagyságú feszültség alatti tárgyakat a tűzoltók sem olthatnak vízzel.
"Egyébként veszélyes nagyságú feszültség alatti tárgyakat a tűzoltók sem olthatnak vízzel."
Ezt nemrégen beszéltük meg, hogy de, csak nagyobb távolságról.
"24 V-os kettős szigetelésű"
Bocs, ebben kételkednék, hogy ilyen keverék van. Törpefeszültségű készülékre nem értelmezik a kettős szigetelés fogalmát. A törpefeszültségű készülék a táplálástól lesz biztonságos, ha az olyan.
"A törpefeszültségű készülék a táplálástól lesz biztonságos, ha az olyan."
Szerinted én miről beszéltem (ha nem törlöd a lényeget):
24 V-os kettős szigetelésű tápegységről működnek...
Itt van egy példa:
FI relé védene meg, a kismegszakító nem fog!
De ha trafón keresztül nyomatod, akkor az FI relé sem fog.
Ne gányolj, vegyél egy tisztességes gyári rendszert.
"ha nem törlöd a lényeget"
Nem, nem töröltem a lényeget.
A kettős szigetelés a tápegységre vonatkozó fogalom.
A törpefeszültség meg a mágnesszelepre, vezérlő stb készülékekre és áramköreire vonatkozó fogalom.
# 7
Miről beszéltem, nem tápegységről?
Te most direkt szemétkedsz itt velem?
OK, mára megvolt a trollkodás, hajlandó vagy leszakadni rólam, egyéb kínod is van még?
De tényleg, nem tud valaki egy normális fórumot, ahol nem kell mindennap szemét trollok miatt feleslegesen irkálni, bosszankodni?
Baromira unalmas már ez...
Hát nem tehetek róla, ha nem érted az ilyen egyszerű mondatot:
"A kettős szigetelés a tápegységre vonatkozó fogalom."
Ez NEM azt jelenti, hogy a letranszformált feszültséggel kapcsolatosan bármilyen biztonsági követelmény teljesül, hanem azt, hogy maga a tápegység megérinthető. A háza megfogható. Érted?????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ja, direkt szemétkedek. :D Szerintem inkább te értetlenkedsz direkt. Most írom negyedszer ugyanazt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!