Az indukciós főzőlap jobb mint a hagyományos?
Hétvégi házamba keresek mini elektromos főzőlapot.
A hagyományos mennyivel fogyaszt többet, illetve az indukciós csak speciális indukciós edényekkel használható?
Az indukciósnál nincs hőveszteség, a lapot nem melegíti;
Igen, csak olyan edényekkel használhat, amiken rajta van az indukciós jel;
Szerintem kevesebbet fogyaszt az indukciós, de ezt össze kell hasonlítani.
És igen, az indukciósra kell külön edény.
Pont az a lényeg, hogy az elektromágnessel kolcsonhatasba lépő edény maga termeli meg a hőt. Ehhez viszont vas edény kell.
Lehetőség szerint olyat válassz, ami finoman hangolható és nem 20 fokonkent
Az indukciós főzőlap is csak akkor hasznos, ha jól használják.
Megfelelően megválasztott méretű, anyagú edény nélkül semmivel sem jobb mint a többi villamos főzőlap.
Ami igazán jó, az meg drága. Egy hétvégi házba pedig szerintem nem biztos hogy elsődleges szempont. Szóval azt mondanám, itt nem lesz jó megoldás, a kutya vacsoráját melegíteni valószínűleg nem fogysz 100 ezres gépre beruházni.
Te tudod, de hétvégi házba jó lehet a turista gázpalack is, aminek tetején van az égő.
Vagy gázrezsó, palackról használva.
"Speciális indukciós edény" közönséges vastartalmú edény, ahol a vasban örvényáram tud indukálódni.
Számít az edény aljának vastagsága is, mivel abban termelődik lényegében a hő.
Vékony lemez nem jó, ha meg túl vastag, az előbb elvon bizonyos hőmennyiséget a saját felmelegedésére, utána jut a többi hő az étel részére.
Ezt a vasban tárolt hőt később a kikapcsolás ugyan átadja, de ha az nem lesz kihasználva, akkor veszteségként jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!