Uborkka kérdése:
Fagyasztóládámat szeretném pb gázzal feltölteni.25 éves Jugoszláv tipus 5 éve nem ment. Most bekapcsoltam, kompresszor jár, de nem hűt semmit. Kompresszor oldalán a levakolt csövet eltörtem, alig szisszent egy mp ig. Megoldható?
Figyelt kérdés
2019. jan. 6. 16:58
1/11 repulo válasza:
Szerepelni akarsz a Híradóban?
A hűtő nem pb-vel van töltve.
2/11 anonim válasza:
Laikus vagyok, de úgy tudom, speciális hűtőgázzal vannak ezek töltve, valószínűleg nem véletlenül és valami azt súgja számomra, hogy nagyon nem ajánlatos sima gázzal feltölteni...
3/11 anonim válasza:
Ilyet még soha nem hallottam, honnan veszel ilyeneket?
Hűtőközegből is van többféle, ha jól tudom, de ez szakember dolga, megfelelő eszközök is szükségesek hozzá.
4/11 A kérdező kommentje:
megkérdeztem egy klimaszerelőt aki azt mondta,hogy a mostani fagyókban izobután van ,de simán mehet bele a propán bután is.Mindkettő tűzveszélyes,de tőkéletes erre a célra
2019. jan. 6. 18:13
5/11 anonim válasza:
Miként valósítod meg a légmentes lezárást?
Valószínűleg nem véletlenül van benne speciális gáz.
6/11 A kérdező kommentje:
r 12 azaz freon volt benne .Betiltották ózonkárositó hatása miatt sok éve.Helyette használnak izobutánt és egyéb gázokat
2019. jan. 6. 18:45
7/11 anonim válasza:
Mégis inkább vidd el egy klímáshoz és töltse fel ő.
8/11 anonim válasza:
10/11 anonim válasza:
Való igaz, hogy a betiltott R12 helyett, ma és már elég régóta használnak R134a, R600, R290 (ezek egyike se propán/bután!, bár abba családba tartozik).
De azt senki sem mondta (bár úgy tűnhet), hogy 1 az 1-be betölthető bármelyik az R12 helyett.
Más szállító teljesítményű kompresszor kéne, más méretű a kapillárcső és a töltet.
Csak ennyi a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!