Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen kávéfőzőt vegyek, ami...

Milyen kávéfőzőt vegyek, ami elég gyorsan elkészíti a kávét?

Figyelt kérdés

Reggel a gyerekek előtt kelünk és gyorsan iszunk egy kávét, mielőtt költeni kell őket is. Nem vagyunk igényesek ilyen téren a feleségemmel, inkább csak a koffein számít. Jelenleg úgy csináljuk, hogy este lefőzünk egy adagot kotyogós kávéfőzőben, reggel kitöltök egy bögrébe, töltök hozzá még vizet, hogy "hosszú kávé" legyen, be a mikróba és tej, cukor nélkül megiszom. Már nagyon meguntam, hogy este mindig le kell főzni, meg gondolom nem is túl jó dolog "régi" kávét inni.

Szeretnék venni egy kávéfőző gépet, amit reggel csak bekapcsolok és pillanatok alatt megfőzi a friss kávét. Hosszú kávét, ha lehet.

Az automata, darálós gépekkel a gondom, hogy elég hangosak. A gyerekek, ha meghallják, hogy motoszkálunk, csörömpölünk egyből felkelnek. A presszó gépeket meg töltögetni kell kanálkával, stb. Hajnalban, kávézás előtt én alig látok ki a fejemből, nemhogy még ilyesmivel vacakoljak.

Az ideális gép olyan lenne, hogy hetente egyszer beletöltök egy fél veder vizet, meg egy csomag őrölt kávét, reggelente csak megnyomok egy gombot és pár másodperc perc alatt kész a friss kávé. :)

Mit javasoltok?

2018. nov. 23. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Olyan automata kávéfőzőt vásárolja ami nem csak szemeskávéval hanem őrleménnyel is megbízhatóan működik.

Véleményem szerint Philips,De Longhi gyártmányok megfelelő. Kb.120-160ezer körül érdemes

2018. nov. 23. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért nem vesztek egy kapszulád kávégépet? A gép maga kb 10.000Ft, a kapszula bele 1500/10db. Azaz 150Ft egy db kávé, persze ez lehet eltérő, van olvsóbb is drágább is. 5perc sincs egy kávéfőzés.
2018. nov. 23. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem kettő is van darálós, mind kettőnél van lehetőség darált kávét beletenni. Nekem a régebbi tipusú saeco vált be.
2018. nov. 23. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kapszulás kávégépnek a szivattyúja hangos, azt nem lehet lábujjhegyen üzemeltetni. A működése a búvárszivattyúéhoz hasonlatos, az elektromágnes a funkciójából eredően rezeg.

[link]

Sajnos a reklámokban ezt a zajt kellemes zenével helyettesítik, így sokan meglepődnek ha még korábban nem találkoztak ilyennel.

[link]

Szóval elsz@rná az összképet, ha az eredeti hangos zörgés kerülne a szépen megkomponált vágóképek alá.

2018. nov. 24. 01:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Próbáltam olvasgatni a neten a témában, de nem lettem okosabb.

Ha azt mondjátok, hogy az automata kávéfőzők őrölt kávéval is mennek, akkor lehetséges, hogy veszek egy olyat. Habár, kicsit sajnálok kiadni annyi pénzt olyan funkciókra amit nem használok ki. Vajon az milyen hangos, ha már eleve őrölt kávét töltök bele?

A kapszulás gépeket is nézegettem, viszont nem tetszik, hogy annyi felesleges szeméttel jár. Ugyanígy a párnácska / E.S.E. / (vagy nemtom pontosan hogy hívják) is külön kis tasakokban van, amiket szintén kukába kell dobni.

Azt meg tudnátok mondani, hogy egy ilyen presszó gép (darálós, vagy kapszulás, vagy töltögetős), a bekapcsolás után mennyi idő alatt készíti el a kávét? Ha több, mint 5 perc, akkor kb. ugyanott lennék, ha este megtölteném a kotyogós kávéfőzőt és reggel feltenném a gázra. Az is kb. 6-8 perc alatt van kész.

Tudom, hogy furcsák az igényeim, de nekünk reggel minden perc számít :)

2018. nov. 24. 09:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy egyszerű kotyogós nem zajos , nem hangos ês 5 perc alatt lefő.
2018. nov. 25. 06:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk egy 10 en par ezres szarvasi espresso kv fozonk van.

este bekeszitem,reggel csak bekapcsolom es par perc mulva kesz.

mondjuk Nekem eleinte hangosnak tunt,ahogy fozte a kv t,de par het utan mar eszre sem vettem.kb egy kotyogos szintjen van hangilag.

minden kv fozo "hangos" mivel a gozt ki kell engednie valahol.

3 gyerek van,panelban elunk,nem kelnek fel ra.

amugy regebben a koynogossal is igy oldottam meg,este odakeszitettem,es reggel csak ala gyujtottam.

en is komas vagyok regel,1 bogre kv es 2 szal cigi utan lehet hozzam szolni kb.😂es en sem szeretek reggel szoszolni a kv kanalazassal.

de ezert biztosan nem vennek ennel dragabb fozot.

2018. dec. 4. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Saeco kávégépet. Szemes kávéhoz.
2018. dec. 20. 04:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!