Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vettem egy home fkf 2200 fali...

Vettem egy home fkf 2200 fali hősugárzót. Falra szerelve csak a hosszabbítót éri el. De nem terheli meg azt az egy konnektort a hosszabbító, amibe a hősugárzó, a tv és a beltéri lenne bedugva?

Figyelt kérdés
Tehát 1 konnektorba nem lesz baj ha ez a 3 megy?
2018. okt. 10. 08:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha gagyi a hosszabbító, akkor majd elolvasztja.

Ha bírja, akkor meg nincs vele gond.

A hősugárzó 10 ampert vesz fel, amit egy normális hosszabbítónak ki kellene bírnia (általában 16A terhelhetőségű). A többi nem tétel.

2018. okt. 10. 08:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Honnan veszem észre,azon kívűl,hogy megolvasztja a hosszabbítót? Mondjuk ha megy órákon át és nem melegszik a hosszabbító akkor nincs gond?
2018. okt. 10. 08:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Én úgy óránként ellenőrizném a hosszabbító dug villáját, illetve a hősugárzóét. Kihúzod és megtapogatod, ha érzed hogy jóval melegebb mint a szobahőmérséklet, akkor az azt jelenti hogy nem bírja el ezt a terhelést és előbb utóbb problémák lesznek. Meg az sem mindegy hogy a konnektor milyen terhelhetőségű kismegszakítón van, mondjuk ha gond lenne levágná, de nem biztos.
2018. okt. 10. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy mi van írva hosszabító vezetékére, vagy a dugaszok alá. Ilyesmit kell keresned 3x1.0mm2 vagy 3x1.5mm2. Ha 1.0mm2 akkor az határeset, de ahogy fennt is írták énnél sokkal fontosabb a konnektor vezetéke a falban a kismegszakító áramértéke stb. Átlagos hálózatoknak általában nem okoz gondot, de ha tartósan, hoszabb ideig gondolod használni akkor érdemes hozzáértővel megvizsgáltatni.
2018. okt. 10. 15:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Annyit találtam a hosszabbítón,hogy max 3500W. A tv 80w lehet,a beltérit nem tudom. A hősugárzó 2200w. Bocsi hogy itt értetlenkedek,de egyedüli anyaként mindent túlpörgök,de köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 11. 09:13
 6/7 anonim ***** válasza:

El fogja bírni akkor, ne aggódj!

Amúgyis, melegedéssel kezdődik az olvadás, ha kézmeleg akkor semmi baj nem lehet.

2018. okt. 11. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is egy ilyen hősugárzót szereltem fel itthon a napokban, konnektorhoz alapból nem ért el, így vettem egy dugvillát és egy falon kívüli konnektort, ezeket szereltem még fel. 2.5-ös vezetékkel akartam bekötni, de a hétvégén nyitva lévő boltok közül csak az egyikben találtam ilyen kábelt, 600 ft/méter áron. Volt itthon 1.5-ös vezetékem, inkább használtam azt, főleg miután láttam, a hősugárzó kábele mindössze 1.0-es, de legalább rövid. Először ideiglenesen nálam is hosszabbítóról ment, ami azért melegedett, pedig 16A/3500W-ig bírja a terhelést. Ja, persze, vékonyka, 1.0 kábellel szerelték azt is. Inkább a használt vezeték keresztmetszete számít, mint a hosszabbítóra ráírt érték.

A tv és a beltéri fogyasztása elhanyagolható, de a hősugárzó elég szép terhelést jelent a konnektornak meg a vezetékeknek, de jó csatlakozások és megfelelő vezeték keresztmetszet esetén nem lesz gond. Ha langyos a kábel, az még rendben van, forró már ne legyen.

2018. okt. 13. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!