230V os elosztó nem kapcsol be miért?
Sima gagyi elosztót nem lehet bekapcsolni egy ideje de szét se lehet szedni mert szegecselve van .
Mi a franc lehet a baj ,van benne biztosíték vagy mi van benne ami kiéghetett a glimmlámpás kapcsolón kívül?
Hát pedig ezt nem lehet szétcsavarozni mert direkt szegecsekkel van kiverve hogy verjem bele.
Nem volt mozgatva szóval kizárt hogy a vezeték megtörjön csak volt egy áramszünet és utána nem működik.
Akkor kipattintom azt a kapcsolót .
Nem szokott ezekben biztosíték lenni, de esetleg a kapcsolón lehet érezni, hogy nem úgy kattan, ahogyan szokott, lehet hibás, beégett.
Nekem van egy olyan, amiből ki van esve a billenőrész, szétszedni meg elég ocsmány munka lenne, szegecselt.
Ezért gondoltam rá, hogy át lehetne forrasztani a kapcsoló belső érintkezőit két szál vezetékkel, utána ragasztóval kiönteni, de nem foglalkoztam vele, mert van több másik.
Régebben volt olyan egyébként, amit sikerült szétfeszegetni, a vékony aluszegecs a műanyagba van belenyomva, amiből ki lehet húzni, mint egy szöget. Esetleg pákával is rámelegítve.
Megoldás:
A készülék elhelyezése a veszélyes hulladék gyűjtőben.
Nincs benne semmi amit javíthatsz.
Ha mégis belegányolsz és valaki megdöglik miatta, akkor hiába lesz a magyarázkodás hogy a gyakorin azt mondták hogy tákoljam meg.
Tessék:
"Amúgy nem láttam még olyan elosztót amit ne lehetne szétcsavarozni."
Pedig elég gyakori amelyiket alumínium szegecsekkel raknak össze, vagy műanyag hegesztéssel.
Mindkettőt csak szétfúrni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!