Miért savanyodik meg a hűtőben?
Kb 4 hònapos a hűtőm és sokszor van olyan hogy hétvégén főzök vagy bármikor akkor ha beteszem a hűtőbe másnapra vagy 2 napra megsavanyodik ez mitől lehet ? Már maxon van lassan próbáltam más helyrekre berakni alulra felülre stb
műanyagban fedővel anélkül melegen sose teszem be a többi étel májkrém virsli ilyeneknek nincs baja de monsjuk egy leves megsavanyodik mit tudok tenni? Járt már valaki így ?





Először is vegyél egy hűtő hőmérőt (5-600 Ft-ért már kapsz) és állítsd be úgy a hűtőt, hogy 8-9 fok legyen benne. Ha ezt tartani tudja a hűtőd, akkor azzal semmi baj nincs.
Olvasd el a kezelési utasítását, és annak alapján tárolj benne.
Pl.: a főtt(sült) ételt (pláne ilyenkor, nyáron) étkezés után azonnal hűtsd le teljesen, és csak utána tedd be a hűtőbe. És mindig lefedve!
Főtt kajához inkább a fémedényeket(zománcozott) használj!
Hirtelen ennyi. De -gondolom- jönnek még tanácsok.





Lehet, hogy főzés után, amikor már le van hűlve, kerülnek a levesbe baktériumok, ami szaporodni kezd. Például valaki beleeszik egy kanállal, vagy amibe átöntöd, az nem steril, vagy akárhogy.
Elrakás előtt ismételt forralás esetleg?










#4 vagyok.
Hívj egy szerelőt akinek telefonon vagy személyesen elmondod hogy át akarod állíttatni a termosztátot. Helyben is meg tudja csinálni, (nagyjából egy csavarhúzó kell hozzá) tehát ha el akarja vinni a hűtőt akkor le akar húzni!





Bizony 0-2 fok legyen benne.
Akkor nem fog megromlani semmi.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!