A tej meddig áll el egy lezárt ÜVEG palackban, ha hűtőben van?
Ha átöntöm kartonból üvegbe, tovább áll el? Ha igen, meddig kb? 4-5 napot kibír? Tehát 1 liter nekem elég volna 5 napig, csak el is kéne álljon ;)
A válaszokat előre is köszönöm!
Persze, hogy elírom! ;)
Meddig áll el egy Üvegben?*
Egyrészt elég sokféle tej van: nyerstej, hőkezelt (pasztőrözött), extra hőkezelt (ami nagyon sokáig eláll). Ezek közül a hőkezelteket ha már felbontod és érintkezik a levegővel, akkor újra belekerülnek azok a dolgok, amiket a hőkezeléssel kiöltek belőle. Tehát ha felbontod a kartondobozt és átöntöd az üvegbe és beteszed a hűtőbe, akkor kevesebb ideig fog elállni, mint ha a bontatlan kartondobozban állna a hűtőben. De ez az időkülönbség főleg az extra tartós tejnél a legnagyobb, nyilvánvalóan.
Szóval, ha már felbontottad, akkor már mindegy mibe teszed. Mondjuk ha légmentesen lezárod, akkor egy kicsit jobb a helyzet, mert nem kap annyi levegőben úszó organizmust, mint egy nyitott dobozban. Tehát a nyitott dobozhoz képest a lezárt üveg valamennyivel jobb. A lezárt doboz viszont nagyjából ugyanannyira légmentes, mint az üveg, mert csak kívülről papír(-műanyag), belül alufólia és műanyag-fólia.
Esetleg a mélyhűtőt is megpróbálhatod.
Lehetetlen neked megmondani.
Én jártam úgy hogy 2 nappal felbontás után már savanyú volt.
Inkább vegyél fél literes tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!