Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha annyira energiatakarékos...

Ha annyira energiatakarékos egy mosógép, miért 2-3 óra egy mosás?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy lehet energiatakarékos egy olyan háztartási gép, aminél egy átlag mosáshoz 2 órán át áramot fogyaszt. Miért kell a ruhákat ilyen sokáig suvickolni? 20 perc mosás, 10 perc öblítés bőven elég lenne.

A mosogatógépek is ilyen hosszasan dolgoznak. Ez az energiatakarékosság?

2018. aug. 26. 15:03
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2018. aug. 26. 17:03
 12/12 anonim ***** válasza:
Amit én észrevettem, most vásárolt mosógépünk sokkal kevesebbet enged bele mosáskor, így kevesebb vizet kell felmelegítenie. Nem áll meg, nem áztathat. A forgatáshoz nem vesz fel sok energiát egyik gép sem. Az öblítővizek is nagyon kis mennyiségűek. De bezzeg az utolsó öblítés sok vízzel történik, így nem győzöm öblítővel. Az eddigi mosógépeim pont az utolsó víz volt kevés. Elgondolásom: manapság legtöbb háztartásban van szárítógép és a gyártók úgy gondolják így nem tesznek bele öblítőt az utolsó léhez. De semmivel sem takarékosabb. Mosógép 1 KW árammal mos ki, a régiek meg 1,5 KW-tal. De, ha hozzászámolom azt a többletet, hogy 3 kupak öblítőszer kell az eddigi 1 helyett, hát egyáltalán nem takarékos. (1 KW áram 36 Ft)
2018. szept. 18. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!