Klíma vs szomszéd, szerintetek?
Nem hiszem, hogy nagy történet lenne azt a csövet odébb bizgerálni, mert azért ez gáz és jogosan zavarjhatja.
Ettől függetlenül amíg nem sikerül megoldani, kérjél időt, én javaslok egy rongyot odatenni amire csöpöghet, az tompítja a hangot.
Ne rinyálj már ennyit. Mindenkit idegesít valami, elhiszem.
Ez kivételesen azok közé a dolgok közé tartozik, amit lehet orvosolni, ha megértő az jó, majd jön a klímás aztán megoldja. Ha csak ősszel jön akkor ősszel.
Ennyi a történet, ha tényleg a megoldást keresed, akkor csinálj is úgy, ne vessz el a részletekben mert felesleges.
Én megértem a szomszédot a 2. emeleten, biztosan nagyon zavaró a 9.-ről lecseppenő víz hangja, ha a fém kültérin kopog másodpercenként kettőt-hármat.
Ezt a problémát azonban fillérekből, se perc alatt meg lehet oldani egy pillanat alatt, gumicső betoldásával.
Ahogy többen is írták, egyszerűen csak meg kell toldani a csövet pár centivel.
Ha nem értesz hozzá, a szomszéd (vagy a családból valaki) 5 perc alatt megcsinálja. Ha végképp senki nem ért hozzá, akkor felhívod a klímást, aki beszerelte a készüléket nálatok. Bőven ki tud jönni még ősz előtt, ha újból a környéketeken telepítenek klímát, beugranak hozzátok is orvosolni a problémát. Ne félj felhívni őket ilyen apróság miatt, ez (is) a dolguk a telepítés mellett, nem csak a nagy melók, amiből gyorsan le lehet akasztani sok pénzt.
Én nem mérgesíteném el a kapcsolatot a lakókkal, mert ez tényleg annyira apró és könnyen kezelhető probléma, ami kérés nélkül is evidens kellene, hogy legyen, hogy a kifolyó kondenz vizem ne zavarjon másokat.
Én is egy hónapja hívtam fel a klímásokat egy apróság miatt (volt egy kis alapzaja a beltérinknek, nem a rendes működésből adódó alapzaj, ez már kicsit zavaró hang volt), szó nélkül kijöttek pár napon belül és megcsinálták.
Hívd fel őket, ha még garanciális a klíma (típustól függően kb 4-5 év), akkor az is lehet, hogy ingyen megcsinálják a vízelvezető csöveteket, hogy ne a szomszéd nyakába csöpögjön.
Nálunk is ingyen cseréltek motort a beltériben.
Nekünk a külső egységből a cső egy vödörbe megy, amit időnként kiöntük a wcben.
Pont azért oldotuk meg így a beszerelésnél, mert a klímás felhozta, hogy ilyenekből baj szokott lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!