Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szomszéd szagelszívója tekinth...

Szomszéd szagelszívója tekinthető nyugalomzavarónak?

Figyelt kérdés
Kérhetem az eltávolítását, vagy ahhoz nem elég hangos? Egész napokat zúgatják legerősebb fokozaton, és a lakásunkban egyetlen helyiség sincs, ahol nem halljuk ezt a zúgást. Borzasztó idegesítő, a szagokról nem is beszélve, amiket szintén a mi ablakunk alá dob ki. :- ( Eredetileg ráadásul nem is a közös falon volt a kivezető nyílás, a szomszéd utólag szereltette át. :-(((
2013. márc. 12. 15:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nagyon macerás ügy lenne belőle ha jelented ezt a közös képviselőnek. A rendőrök ki se mennek, ha bejelented hogy mi a zaj forrása. Erre nem is nagyon van hatóság ami foglalkozik vele. A közös képviselő is akkor tud vele tenni valamit ha nem szabályos a beszerelés és van kedve kukacoskodni a lakóval.
2013. márc. 12. 15:30
 2/16 anonim ***** válasza:
Beszélj a szomszédoddal, hogy az őrület határán állsz és úgy érzed felgyújtod a házat ha még egy napig ezt kell hallgatnod! :D Talán elgondolkozik magán :D
2013. márc. 12. 15:31
 3/16 A kérdező kommentje:
Igen, épp ez a bajom, hogy azt sem tudom, hogy lehetne nekiindulni. Közös képviselőnk nincs, ez egy háromlakásos sorház. :-(( De borzasztó idegesítő, amikor minden reggel és este, hétvégén pedig egész nap szagelszívóznak, ilyet még nem láttam. Tegnap is este 7-kor értem haza a munkából, már ment a zúgás, fél tízig abba se hagyták. Mégis hol pihenjek, ha nem otthon?
2013. márc. 12. 15:32
 4/16 A kérdező kommentje:
Már megtörtént, azt mondták, ők csak főznek, főzzek én is. Hát de miért kell ezt nekem végighallgatni (és nyáron szagolni)? Nem hajlandók változtatni, a visszaszerelés szerintük drága lenne.
2013. márc. 12. 15:34
 5/16 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, hogy tán üzemi konyha működik náluk??? Azért érdekes, mert az ember csak úgy nem zúgatja egész nap a szagelszívót, mert annak az áram költsége se két forint hosszú távon...

Sajnálom... ha ez vigasztal, mi a szomszéd klímájával vagyunk így. Száz éves csörgős csattogós szar van neki felrakva, amit már ilyenkor elkezd használni és egészen őszig megy (gyakran éjjel-nappal). A közös képviselőnk meghúzta a vállát, mondván klímája bárkinek lehet...

2013. márc. 12. 15:37
 6/16 anonim válasza:

szerintem beszélj velük újra és újra. normálisan elmondva, hogy neked ez nagyon kellemetlen. és kéred őket, hogy ne csinálják. ne idegesen, hanem kérőn. nagyon nehéz úgy kikúrni valakivel, hogy az kedves.

a másik lehetőség persze a harc. nyilván tudsz te is kellemetlen dolgokat csinálni nekik. de erre lehet ők is még támadnának. és hát ez kinek jó.

2013. márc. 12. 15:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem egyszer és nem kétszer kértem őket, de leszarják. Bunkók. Élvezik. Azért megy egész nap a szagelszívó, mert k... pedánsak, tisztaságnak kell lennie, ebbe a szagmentesség is beletartozik természetesen, nem is tudom, mi hogy nőhettünk fel szagelszívó nélkül, az olajszagú lakásban. :-DDDD Mg azért is főznek állandóan, mert kétnaponta vendégeik vannak, persze azokat is hallgatom, a szabálytalan parkolásról már inkább nem is beszélek.

Ha elmegyek bíróságra, ott kinek adnak igazat szerintetek?

2013. márc. 12. 15:41
 8/16 anonim ***** válasza:
Akkor ők mellettetek vannak? Mármint az ablak ahonnan a szag jön?
2013. márc. 12. 15:42
 9/16 A kérdező kommentje:
de hát nem arról van szó, hogy klímája bárkinek lehet, hanem arról, hogy nem mindegy, milyen hangosak. éjjel pkl. 30 decibel a megengedett zajszint. ilyen alapon cd-lejátszója is bárkinek lehet, csak nem mindegy, milyen hangerővel és mennyit hallgatják. :-)
2013. márc. 12. 15:42
 10/16 A kérdező kommentje:
Igen, mellettünk laknak, ez egy háromlakásos sorház, én lakom a középsőben. A kivezető is épp a két lakás közti határon van, mellette közvetlenül ott az ablak fent is lent is, nyáron gyakorlatilag lehetetlen szellőztetni.
2013. márc. 12. 15:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!