1,2kw bojlert és egy 2,2kw villanysütőt el bír e egy 4 eres 1,5 mm tömör réz vezeték külön-külön fázison?
Figyelt kérdés
Javallatokat megoldásokat várok válaszként tudom, hogy jobb lenne 2,5 mm es, de most ebből kell epítkeznem amim van. Ugy amint fent lertam 4 eres 1,5 mm tömör réz külon vázison 1,2kw-2,2kw mivel ezek egymás melett futnak és ha mindkét ér terhelést kap a megadott értékekkel melegedni fog e vezeték el megy e így? Köszönöm válaszokat előre is.2017. nov. 18. 15:47
1/3 anonim válasza:
Az rendben van, hogy viszel két éren fázist, de a nullának akkor is csak egy ér marad. Ráteszel egy 10 Amperes automatát, külön a bojlert elbírja, külön a sütőt talán, de együtt a kettőt biztos nem.
2/3 anonim válasza:
Én a problémát máshol látom (több fázison azonos jellegű terhelésnél a nullán sosem lesz nagyobb, mint egy fázis terhelése), mégpedig ott, hogy akkor ez nem két áramkör, hanem egy darab kétfázisú rendszer. Amit, ha szabályosan kezelnénk, akkor azon a helyen, ahonnan az egyik vagy másik készülékhez megy egy lecsatlakozás, oda kéne tenni leválasztó kapcsolót.
3/3 anonim válasza:
Mondjuk kérdés, mit értesz "külön-külön fázison" alatt, mert én arról beszéltem, mikor két, nem azonos fázist viszel, de lehet, hogy úgy érted, hogy kétszer ugyanazt. Az nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!