Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Rosszul lehet bekötve gyárilag...

Rosszul lehet bekötve gyárilag a hosszabbító elosztó?

Figyelt kérdés

Kapcsolós, 6-os másfél méteres műanyag hosszabbító elosztóról van szó. Fehér, gyári, és nem is olcsó.

A jelek azt mutatják hogy a földelés össze van kötve a nullvezetékkel. A földelésnél világít a fázisceruza, feszültség van rajta. Nem ráz, hozzá lehet érni, csak idegesít hogy bedugok egy asztali pc-t és az egész házon világít a fázisceruza.

A fali aljzatok jók. Ott a földelés tényleg földelés.

Szétszedjem az elosztót és átkössem földre a földet?

2017. szept. 29. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Az nem lehet, hogy ahova be van dugva a hosszabbító(a fali konnektorba) ott sincs földelés?
2017. szept. 29. 16:01
 2/7 A kérdező kommentje:
De van. Azt is megnéztem, normálisan van bekötve. Csak a fázisnál világít. A hosszabbító viszont a földelésnél és a nullnál is halványan világít
2017. szept. 29. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Szedd szét és nézd meg a bekötést.
2017. szept. 29. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Már inaskoromban megtanították:

A fáziskeresőnek soha nem szabad 100%-ban hinni! Próbalámpa!

"A jelek azt mutatják hogy a földelés össze van kötve a nullvezetékkel."

-Igen, a legtöbb esetben azonos potenciálon van! És ha veszályes feszültség lépne fel, éppen emiatt oldana le az automata!

2017. szept. 29. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:

"A hosszabbító viszont a földelésnél és a nullnál is halványan világít"

"A jelek azt mutatják hogy a földelés össze van kötve a nullvezetékkel."

Dehogy. Ezek a jelek azt is mutathatják, hogy egyik sincs összekötve semmivel. Ugyanakkor, ha a bedugott készülék maga működik, akkor a nullavezető folytonos Paks irányába.

Az ilyent az ember "kicsöngeti". Csak van már otthon egy elem/akku és egy izzó vagy zseblámpa kompletten, ha már fázisceruza van....

2017. szept. 29. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Én most átnéztem mind a 4 hasonló kivitelű hosszabbítómat, és mind hasonlóan viselkedik
2017. szept. 29. 18:51
 7/7 A kérdező kommentje:

És még annyit hozzátennék, hogy csak az az egy csinálja. Nemrég vettem.

Amik régebb óta megvannak, mind jók.

Szóval csak az újjal lehet valami

2017. szept. 29. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!