A földelésen feszültség?! További infó alul
A panel lakásunk azokban az időkben épült, amikor még nem írta elő a szabvány a melegpadlós helyiségekben a földelést. A következő a helyzet: földeletlen fali aljzatba bedugtam egy piros világító gombos kapcsolós elosztót, 3*1mm2-es, H05VVF kábelezéssel, 3m-es kábellel. Fázisceruzával megnéztem a földelést az elosztón, és halványan világított. Persze mindezt bekapcsolt piros gombbal :-).
A következő értékeket mértem DMM-mel:
L-N: 232V
L-PE: 104V
N-PE: 87V
kikapcsolt piros kapcsolóval:
L-N:0V
L-PE:8V
N-PE:6V
Az lenne a kérdésem a hozzáértőktől, hogy ezt a jelenséget mi okozza? Még sosem találkoztam ilyennel... Köszi
Na látod ezért nem kell a fázis ceruzának hinni.Mivel a fali dugaljban eleve nem volt védővezető te csak a fázis és nulla között mérhettél valós feszültséget.Amit te a föld és a nulla között mértél a glimm lámpán "szivárgó" feszültség lehet. Jó minőségű kézi műszer nem ver át.
Villszer
Ha jól rémlik, legutóbb neked javasoltuk az áramvédőt.
Kész van már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!