10 amperes áramforrás helyett 16A?
Jó lesz a 16-os is.
A 10A a minimum (olykor írják is).
(Sajnos) a szövegben nincs se "legalább", sem "legfeljebb". Ezért volt számomra kérdéses a dolog.
Köszönöm a válaszokat! Akkor nyugodtan fogok aludni! :)
Nyugodtan alhatsz, de ha valami miatt megakad a motor, és csak lassan tud forogni, akkor a 10A leoldana. A 16A-s biztosíték mellett pedig a motor erőlködik, és melegszik. Amíg be nem ég zárlatosra, a 16A-s biztosíték nem fog leoldani.
Max 3500 ft-ért fel lehet szerelni egy 10A-s megszakítót a mosógép konnektorához. Attól függ, melyik helyiségben van.
Figyelem! Ne hallgass a nem hozzáértőkre !
Nehogy kicseréld a 16-ost 10-esre!
Az útmutatás csak arra szól hogy legalább 10-es kell a működtetéshez viszont szakmai szempontból a 16-os tökéletes(sok 10-est cseréltem én is 16-ra mert folyton leverte).Egy lényeges dolog van: lehetőleg olyan áramkörre tedd a gépet amiről csak ő üzemel vagy más nagyfogyasztó ne legyen mellette és legalább 1,5 mm2-es réz vezeték legyen(vagy 2,5 mm2 alu).Ha ez nem megoldható 2,5mm2 réz vezeték legyen a gép dugaljának leágazásáig(alu nem)
Én ezzel nem értek egyet, ha azon a körön a mosógép van csak, és elég neki a 10A, akkor azt kell tenni. Ugyanis akkor készülékvédelmet is ellát. Míg a 16A-s biztosíték csak a vezetékvédelmet szolgálja. Nem csak zárlatra kell gondolni hiba esetén. Egy esetleges túlterhelésnél a motort és a gépet is megvédi egy 10A-s kismegszakító. Nem véletlenül alkalmazzák műhelyekben is, hogy a drága gépeket a megfelelő megszakítóval külön körön járatják. El fog menni 16A-ről, de a legbiztonságosabb külön saját körön 10A-al biztosítva.
16A-s biztosítékot pedig nem ajánlanék 1.5-es rézvezetékhez, mert az éppen 16A-t bír el. 1.5-es réz vezetéket általában 10A-el, maximum 13A-el biztosítunk. Nem szép csúcsra járatni a hálózatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!