Kéne nekem egy olyan elosztó-hosszabbító, amin van kapcsoló gomb, de az nem kapcsolja le az összeset, hanem van állandó része is. Van ilyen?
Ilyenről nem tudok, olyan van, aminek van egy "fő kapcsolója", ami ha lekapcsolt állapotban van, akkor egy aljzat sincs áram alatt, de aljzatonként van külön kapcsoló is.
A te verziódat úgy tudnám elképzelni, hogy egy nem kapcsolhatóba bedugsz egy kapcsolhatót.
Másik verzió, ha barkácsolgatsz, szétszedsz egy kapcsolható elosztót, és átkötsz a kapcsoló előttre annyi aljzatot, amennyit szeretnél hogy állandó legyen. Ha nem konyítasz semennyire a villanyszereléshez ezt nem ajánlom. Pláne veszélyes, ha olyan kezébe kerül, aki feltételezi, hogy lekapcsolva nincs áram alatt.
Ugyan szerintem árban nem jössz ki összességében jobban, mint az első hozzászólásomban linkeltnél, de van sima egyes kapcsolható aljzat is. Megcsinálhatod, hogy veszel egy pl. sima hármas elosztót ( [link] ), és abba bedugsz 2 ilyet: [link] .
Ekkor lesz két kapcsolható és egy "állandó" aljzatod.
(Viszont el tudom képzelni, hogy nem fér el két ilyen egymás mellett az elosztóban. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!