Elektromos fűnyíró, nem indul, csak búg és csilingel, mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Amikor áram alá helyezem a motor, búg (de nem úgy mint amikor megakad a fűben hanem jóval hangosabban), amikor lekapcsolom, akkor csilingel egyet, mint egy csengő. A kondenzátornak nincs baja megmértem, a tekercsek ellenállását megmértem, mindegyiken kaptam normális értéket. A motor tengelyét kézzel lehet forgatni. próbáltam kondenzátor nélkül is indítani, áramot neki, és megtekerem kézzel, de úgyse indul.
Valakinek valami ötlete?
#villany #motor #fűnyíró #nem indul #villanymotor #búgás #kondenzátor #elektromos #elektromos fűnyíró
2017. ápr. 3. 09:55
11/15 anonim válasza:
A csilingelést a szétpergett fék számlájára is lehet írni. De nem válaszolt erre a kérdező. Valószínűleg nem is tudja hogy van-e benne vagy sem.
12/15 A kérdező kommentje:
Jelenleg nem tudom hogy van- benne fék, eddig nem is tudtam hogy elektromos fűnyíróban van/lehet motorfék, soha sem szedtem még szét egyet se. Eddig hozzávaló szerszám hiányában nem tudtam teljesen szétszedni de mostmar van mivel neki látni, igy hétvégén at tudom nezni jobban, es remelem hogy javítható, Ha nem felejtem el beszámolok róla.
2017. ápr. 4. 23:36
13/15 A kérdező kommentje:
Szétszedtem, a fék nem tökéletes, satuba fogva van hogy elindul, van hogy nem, de ha elindul, szépen csendesen megy, viszont melegszik, és látszik rajta hogy a szigetelés is hibás mivel szikrázik, azt meg nem nagyon kellene neki, ugyhogy ez kuka, hacsak valami szigetelő lakkal nem lehet bekenni, vagy közé csurgatni hogy lefedje a hibás részt a tekercselésen, de én szerintem még úgy is csak lutri. Viszont ha valakinek esetleg lenne valami mentő ötlete, arra kíváncsi vagyok.
2017. ápr. 12. 09:38
14/15 anonim válasza:
Valami műanyag lapkával próbáld meg a sérült részt eltávolítani a többitől. Ha kipróbálva jó, utána körömlakkal szigetelheted.
15/15 anonim válasza:
Ja, és ha nem sikerül a fék tekercsét megjavítani, egyszerűen szedd le róla a fék mechanikáját. Attól még működni fog fűnyíróként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!