Elektromos fűnyíró, nem indul, csak búg és csilingel, mi lehet a baja?
Amikor áram alá helyezem a motor, búg (de nem úgy mint amikor megakad a fűben hanem jóval hangosabban), amikor lekapcsolom, akkor csilingel egyet, mint egy csengő. A kondenzátornak nincs baja megmértem, a tekercsek ellenállását megmértem, mindegyiken kaptam normális értéket. A motor tengelyét kézzel lehet forgatni. próbáltam kondenzátor nélkül is indítani, áramot neki, és megtekerem kézzel, de úgyse indul.
Valakinek valami ötlete?
A kondenzátor multiméterrel ellenőriztem,
Viszont a motorját eddig nem tudtam tüzetesebben szemügyre venni mert nincs hozzá csavarhúzóm, csak ötletekre voltam kíváncsi hogy mégis mi lehet a baja.
Egyik módszer a segédfázis valódi működésének megállapítására a feszültségmérés egyszer a kondéron, másszor meg a segédfázis tekercsen - a kettő összegének többnek kell lennie, mint a hálózati feszültségnek.
De persze nem leégetni a tekercselést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!