Mi lehet a bojler baja?
Ha nem melegít, akkor esetleg nem kap villanyt. Világít a jelzőfény? És hozzátéve, a hőfokszabályozóval lehet kattogtatni, elalszik és újra kigyullad a jelzőfény? Ha világít, akkor nincs áramkör. Például szakadt a fűtőszála a betétnek. De lehet, hogy egyszerűen csak elégett egy saru. Az is lehet, hogy a biztonsági hőkioldó működött. Ez esetben vízköves. Ennek előjele esetleg az volt, hogy változatlan beállítások mellett egyre melegebb volt a víz.
Ha vízköves, akkor szét kell szedni. Ha annyira vízköves, hogy szét kellett szedni, akkor már úgyis szét kellett szedni, és az aktív anódot kicserélni - sok alaplap van, amin látszik, hogy ócska emberek ócska anyagból ócska módszerrel gyártották, és emiatt elkezd elfogyni az anyag. De ha elég sok éves, akkor a fűtőbetétet is cserélni kell. Ha mondjuk 5-10 éve nem nyúltak hozzá, akkor úgyis megérett egy vízkőtlenítésre, tehát szétszedés, alaplapcsere, fűtőbetétcsere, aktív anód csere. A többit, hőfokszabályozó, hőkioldó, vezetékek, szétszedés nélkül is lehet cserélni, szervizelni, stb.
Undorító egy munka. Egyszer egy annyira rossz alaplapot raktam be, hogy 3 hónap múlva elkezdett csöpögni. A boltba már ahogy beléptem, mérges pofával, kezemben az alaplappal, már nyúltak is a pult alá, adtak egy másikat. :D
Egyszer meg úgy jártam, hogy nem ellenőriztem az új betétet, és szakadt volt...
Olyannal még nem találkoztam, amit több-kevesebb vesződség árán nem lehetett volna szétszedni, úgy rágyógyult volna a vízkő, nagyobb átmérővel, mint a nyílás. Eddig a vízkő mindig csavarhúzóval lebontható volt, frissen, így tehát az alaplap izgetésével-mozgatásával lejött oldalt a felesleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!