Mire jó a kétpólusú kismegszakító?
Kétfajta "kétpólusú" kismegszakító van.
A 2P kivitel két fázist szakít meg, nem a fázist, és a nullát!
Kétpolusúnak néz ki, de valójában 1P+1N, ez való fázis és nulla megszakítására, bekapcsolásnál először a nullát kapcsolja, majd egy picit később a fázist, kikapcsolásnál előbb a fázist szakítja meg, majd utána a nullát.
Jah, és a kérdésedre nem is válaszoltam rendesen, a 2P pl. egy kis szimpla kétfázisú gépezet védelmére való (ahol 400V kell, és nem 230V), pl. egy főzőlap kétfázisú bekötéséhez.
Az 1P+1N-re sorry, nem tudok a lakossági világból példát mondani.
Èn személy szerint használok nem helyhez kötött egyfazisú gépek kapcsolószekrènyeiben kètpólusút.
Ha egyfazisu dugaljzatot használsz (ha csak nem lakókocsi dugaszt) nem tudhatod hol melyik a fázis ,illetve a nulla vezető ,mivel a villásdugót így is -úgy is be tudod dugni az aljzatba.
Ott csak a vèdővezető ,ami biztos.
Egyszer vitába keveredtem egy szintén villanyszerelővel , mert szerinte teljesen felesleges ilyen kismegszakítót alkalmazni ,mivel a fázis úgy is valahol biztosítva van ,én nem vitàzom ezen ,mindenki úgy csinálja ,ahogy neki tetszik,pontosabban ahogy a szabvány megköveteli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!