Elvágtam a sövényvágó kábelét, leoldott a kismegszakító de az ÉV relé nem. Éreztem egy pillanatra hogy a felső karom lezsibbadt. Most akkor megrázott az áram? Lehet ettől bajom? Jól van az hogy az ÉV relé nem oldott le? Nagyon izgulok.
Előfordulhat.
Egy félóráig-óráig ne igyál semmit.
Ha a zsibbadás nem múlik el néhány óra alatt akkor menj orvoshoz.
A megszakító túláramra az ÉV relé a föld fele folyó (ált 30mA) áramra old le.
Ha vágáskor fázis-nulla zárlat keletkezett (nem földzárlat) akkor érthető hogy a megszakító leoldott.
Az ÉV relé ellenére megrázhatott, már 20mA áram is ráz ha rajtad folyik keresztül, de annyitól még nem old le.
Az ÉV relé nem fogja megakadályozni hogy megrázzon az áram ez tévhit. Viszont jelentősen növelheti a túlélés esélyeit ha arra kerül sor.
Köszönöm a válaszokat
akkro úgy értme jól múködik a rendszer elméletileg
illetve akkor olyan szinten nem rázhatott meg az áram hogy abból bajom lehessen?
Millió embert ráz meg az áram, s ezek nem mennek orvoshoz. Viszont, ha jól emlékszem, volt már, aki erre ráfázott. Nem sok, de volt.
Ha nem mész el, legalább egyél aszpirint, meg igyál folyadékot. Azzal a vérrögképződés esélyeit csökkented.
Menj el orvoshoz azonnal. Ott fognak csinálni egy EKG vizsgálatot, és egy napra befogsz feküdni az intenzív osztályra. (Csa azért mondom, hogy készülj fel. Mentő fog vinni, a mentőben szúrnak egy branült)
24 órán keresztül leszel megfigyelve EKG berendezéssel, és pulzoxi-méterrel.
Ha nincs semmi gond, holnap ilyenkor elengednek.
Elmentem mértek vérnyomást,meghallgattak ,se ekg se 24 órás megfigyelés...azután hazajöttem.
Ittam a sok vizet ahogy írtátok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!