Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kismegszakító amperszámának...

Kismegszakító amperszámának ismeretében hogyan tudom kiszámolni, milyen kW-tal terhelhető a vezeték (aminek a méretezése megfelelő)?

Figyelt kérdés

Villanytűzhely szorul cserére. A mostani áramfelvételét nem tudom. Régi, a tábla nincs meg, elírás sincs.

Fizikából illene tudnom, de elektromossággal vagy 30 éve nem foglalkoztam, csak fénytannal.

2016. szept. 22. 11:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Három fázis van, a villanyórán 3x10 amperes betáp megszakítóval. Ebből 2 fázis jut el a jelenlegi tűzhelyhez.
2016. szept. 22. 22:26
 12/19 anonim ***** válasza:

Értem, az a kínja a kérdezőnek, hogy 32 amper fölött plusz költségek merülnek fel.

Alapvetően viszont azt kellene nézni hogy meglegyen a sütőhöz a 2,5 mm2 réz keresztmetszet. Így be lehet kötni, a többi pedig majd mutatja magát.

Ha jó akkor marad, ha nem, akkor bővítés.

2016. szept. 22. 22:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Majdnem. Az elektromos művek nem ad többet sem ingyen, sem pénzért.
2016. szept. 23. 00:28
 14/19 anonim ***** válasza:

De ad. Csak kellhet még egy mérő. Pénzért.

Ami esetleg újabb problémákat vethet fel. És újabb megoldásokat, pénzért.

De nem tartom valószínűnek hogy szükség lesz rá.

2016. szept. 23. 08:07
 15/19 Szirty ***** válasza:

"Még hányszor ismételjem meg, hogy nem a vezeték érdekel."

Legalább egyszer.

Mert eddig ilyeneket írtál hogy:

"Kismegszakító amperszámának ismeretében hogyan tudom kiszámolni, milyen kW-tal terhelhető a VEZETÉK"

"Azt próbálom felmérni, hogy kell-e esetleg vezetéket cserélni."

Csoda ha nem értem mit akarsz ha nem azt írod le?

2016. szept. 23. 14:55
 16/19 pinkpancser ***** válasza:
Nem tudom 3 fázisnál hogy megy, de egynél simán cserélik 32-re ingyen. Bár megtagadhatják a cserét ha a hálózatod nem bírná. Egy ismerősnek pl 20-asra cserélték csak a 16-ost, mert mindenhol régi alu vezetéke volt.
2016. szept. 23. 20:43
 17/19 anonim ***** válasza:

"Nem tudom 3 fázisnál hogy megy, de egynél simán cserélik 32-re ingyen."

3 fázisnál is így megy. 32-ig ingyenes. De neki már van 30, ez a bökkenő.

2016. szept. 23. 22:30
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell aggódnod ! A szerelő eldönti,hogy a meglévő vezeték mennyi telsesítményt bír el! Ennek függvényeben lehet a villanytűzhelyt egy fázisra,kétfázisra és háromfázisra bekötni! Ami az jelenti,ha háromfázisú modon köti be (mert a vezeték elbírja)Akkor egyszerre mindent bekapcsolhatsz,két illetve 1 fázisú bekötési módnál a tűzhely lereteszeli magát és csak kevesebbet tudsz egyszerre használni!Pl.két főzőlapot,vagy egy főzőlap+fél sütő..stb vagy sütő alsó-felső,de akkor a lapokat nem!
2016. szept. 25. 12:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Na, hogy sikerült a buli?

Megkopasztottak?

2021. okt. 17. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!