Milyen mobilklímát érdemes vásárolnom?
A lakásba 11 órától este 8ig folyamatosan tűz be a nap és mindössze egy sötétítőfüggöny van feltéve. Tudom, hogy a split klíma lenne az igazi megoldás, de mivel albérletről van szó ez nem opció. Ugye az egyik baj a kivezetőnek fúrt lyuk a másik pedig az, hogy amennyiben költözni kell nem egyszerű leszerelni. Ezért arra gondoltam, hogy egy mobil klímát vásárolnék.
Találtam egy mobil klímát amit "új generációs" klímaként reklámoznak, mert elvileg ki lehet tenni az erkélyre is és onnan fúj be hideg levegőt. Ez most csak parasztvakítás vagy tényleg működhet?
Erről lenne szó:
Itt a gyakorin többen kérdésnél is írták, hogy csak kétcsöves mobil klímát szabad venni, mert az ér valamit. Viszont amennyire én láttam azok 250eFt fölötti áron vannak :/
Hozzáteszem, hogy a lakás szigetelése nagyon jó, panel programos lakásról van szó (műanyag ablakok).
Tudom, hogy a mobil klímát nyitott ablaknál kell kivezetni (magyarul a jó szigetelés így nem ér semmit) ezért tervezek mellé beszerezni egy ilyet is:
Mi lenne a legjobb megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
De splitet nem tudok, mert albérletben lakom és nem fúrhatom szét a falat. De amúgy 100 ezerért komolyan olyan mobil klímát adnak ami nem hűt semmit? Ez azért elég hihetetlen. + az első kommentelő is írta hogy mobil klímája van és nem mondta, hogy nem ér semmit. Azért csak nem kamuzott :-D amugy eddig én is elég rosszakat olvastam a mobil klimakrol de épp ezért gondoltam hogy rászánnám a pénzt és 100 körüli összegért vennék olyat ami azért ér is valamit. A fogyasztásról sajnos én is hallottam hogy elég sok, de figyelembe véve a jó szigetelést + a fent linkelt ajtóra rakható zipzáras megoldást ?
Köszönöm a választ de sajnos a split nem játszik semmiképp :(
Ha nem két csöves, akkor gatyaráfizetés lesz. Léteznek mobil split klímák is.
Én inkább vennék egy splitet használtan, mint egycsöveset újonnan.
Na igen talán ez lenne a legjobb, de alig találok ilyet a neten. Jóformán egy üzlet sem hírdet olyat ami mobil és van hozzá kültéri egység is..
Igazából használtban is gondolkodtam csak a szállítás nem egyszerű, ha messze van.
De most adódott sajnos egy újabb probléma... Amit a kérdésben is linkeltem ablak tömítő (Airlock 100) sajna csak max 400cm kerületű ablakra jó, az én erkélyajtóm meg padlótól a plafonig ér (kb. 800 cm) :/ És az ablak beépített nem nyitható. Megdöglök idén nyáron is úgy néz ki...
8m-es belmagassághoz amúgy sem jó a klíma :D
Egyébként sejtem hogy elírás, és itt is biztos lehet kompromisszumot találni. Pl erkélyajtó nyitva, és egy méretre vágott, festett/tapétával bevont osb lap/rétegelt lemez nem engedi be a meleget, és szabadon vágható nyílás rajta. A hátránya, hogy így az erkélyt csak nehézkesen lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!