Panelbetonba lehet-e kisebb teljesítményű (kb.500W) ütvefúróval lyukat fúrni?
Figyelt kérdés
Mert azt hallottam egy forgalmazótól, hogy a panelbetonra csak nagyobb fúrókalapácsok valók. Ki mit tud erről?#ütvefúró #panelbeton
2016. máj. 6. 14:15
1/8 ede1219 válasza:
Esetleg egye, de utána kukázhatod a gépet, de valószínűbb, hogy luk se lesz, és gép se.
2/8 anonim válasza:
Csak annyit tudok hozzászólni, hogy 600W Bosch ütvefúró nem boldogult a betontálcával, de lehet hogy csak a Teszkós fúrófejek miatt, amiből kettőt megevett.
3/8 anonim válasza:
Nekem a BOsch GBH 2-24 szuperul viszi a betont
790 watt. De az 500W-os is kellene vigye, talan lasabban de szepen kellene furjon.
GOndolom nem gagyi kinai gepet vettel hanem valami markasat? Mert ha kinai es azt irja 500W akkor az kb 100W.
4/8 anonim válasza:
Olcsó gépek körmös tárcsával produkálják az "ütve" fúrást, ami jó, mert szétrázza a csuklódat, és ettől azt hiszed, hogy porlasztja a betont. Az "igazi" fúrókalapácsok dugattyúval, pneumatikusan oldják meg ezt, percenként jóval kevesebb az ütésszám, nagyságrenddel nagyobb az ütőerő, látványosan mélyül a betonban a furat. Hagyományos (tokmánykulcsos) géppel meg se próbáld, SDS tokmány és fúrószár való a betonhoz.
5/8 anonim válasza:
Amit a 3-as linkelt be, az pl. egy ilyen gép, SDS-befogóval. Teljesen jó ilyen célra.
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, Bosch-t vettem. Most az OBI-ban tök olcsó, akciós. Erősnek tűnik. Hallottam már mindenféle véleményt ebben a panelbeton fúrás témában, azért kérdeztem. De látom, itt is megoszlanak a vélemények. Azért az látszik, hogy mégiscsak lehet ilyennel is fúrni. Holnap fogunk neki. Nem sokat, csak 5-6 lyukat akarunk, képeknek, órának, stb.
2016. máj. 6. 19:29
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, jól működik, nyilván nem az a tipikus tégla :-), de a fúrószár hűtésére odafigyelve viszonylag könnyen ki lehet fúrni a lyukakat. Mert hogy én nem vettem drága, 1600 Ft.-os keményfejű fúrószárat, csak olcsóbbat, de az is kiválóan dolgozott, csak nem kell hagyni felforrósodni.
2016. máj. 7. 12:54
8/8 cernageza válasza:
Panelban laktam régebben, hát a bosch fúróval is kín volt lukat fúrni. ilyen 20 perc/ luk, tűzforró géppel, 6-os lyukkal. Aztán a polcozásnál kaptam kölcsön egy noname fúrókalapácsot, 10 perc alatt meg volt a 8 lik. Aztán harcmodort váltottam, és elköltöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!