Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Panelbetonba lehet-e kisebb...

Panelbetonba lehet-e kisebb teljesítményű (kb.500W) ütvefúróval lyukat fúrni?

Figyelt kérdés
Mert azt hallottam egy forgalmazótól, hogy a panelbetonra csak nagyobb fúrókalapácsok valók. Ki mit tud erről?

#ütvefúró #panelbeton
2016. máj. 6. 14:15
 1/8 ede1219 ***** válasza:
Esetleg egye, de utána kukázhatod a gépet, de valószínűbb, hogy luk se lesz, és gép se.
2016. máj. 6. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Csak annyit tudok hozzászólni, hogy 600W Bosch ütvefúró nem boldogult a betontálcával, de lehet hogy csak a Teszkós fúrófejek miatt, amiből kettőt megevett.
2016. máj. 6. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a BOsch GBH 2-24 szuperul viszi a betont

[link]

790 watt. De az 500W-os is kellene vigye, talan lasabban de szepen kellene furjon.

GOndolom nem gagyi kinai gepet vettel hanem valami markasat? Mert ha kinai es azt irja 500W akkor az kb 100W.

2016. máj. 6. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Olcsó gépek körmös tárcsával produkálják az "ütve" fúrást, ami jó, mert szétrázza a csuklódat, és ettől azt hiszed, hogy porlasztja a betont. Az "igazi" fúrókalapácsok dugattyúval, pneumatikusan oldják meg ezt, percenként jóval kevesebb az ütésszám, nagyságrenddel nagyobb az ütőerő, látványosan mélyül a betonban a furat. Hagyományos (tokmánykulcsos) géppel meg se próbáld, SDS tokmány és fúrószár való a betonhoz.
2016. máj. 6. 14:52
 5/8 anonim ***** válasza:
44%
Amit a 3-as linkelt be, az pl. egy ilyen gép, SDS-befogóval. Teljesen jó ilyen célra.
2016. máj. 6. 14:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, Bosch-t vettem. Most az OBI-ban tök olcsó, akciós. Erősnek tűnik. Hallottam már mindenféle véleményt ebben a panelbeton fúrás témában, azért kérdeztem. De látom, itt is megoszlanak a vélemények. Azért az látszik, hogy mégiscsak lehet ilyennel is fúrni. Holnap fogunk neki. Nem sokat, csak 5-6 lyukat akarunk, képeknek, órának, stb.
2016. máj. 6. 19:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, jól működik, nyilván nem az a tipikus tégla :-), de a fúrószár hűtésére odafigyelve viszonylag könnyen ki lehet fúrni a lyukakat. Mert hogy én nem vettem drága, 1600 Ft.-os keményfejű fúrószárat, csak olcsóbbat, de az is kiválóan dolgozott, csak nem kell hagyni felforrósodni.
2016. máj. 7. 12:54
 8/8 cernageza ***** válasza:
Panelban laktam régebben, hát a bosch fúróval is kín volt lukat fúrni. ilyen 20 perc/ luk, tűzforró géppel, 6-os lyukkal. Aztán a polcozásnál kaptam kölcsön egy noname fúrókalapácsot, 10 perc alatt meg volt a 8 lik. Aztán harcmodort váltottam, és elköltöztem.
2016. máj. 7. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!