Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vizet is lehet a mikróban...

Vizet is lehet a mikróban melegíteni?

Figyelt kérdés

Csak sima vizet bögrében, bármi nélkül. Lehet, hogy hülye kérdés, ne haragudjatok, de olvastam pár dolgot, és most kicsit megijedtem.

Előre is köszi!

2016. febr. 13. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet.
2016. febr. 13. 22:53
 2/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet.

Mit olvastál ami miatt azt gondolod, hogy nem szabad?

2016. febr. 13. 22:55
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt, hogy valaki vizet melegített mikróban vízforraló helyett, és amikor kivette onnan, szétrobbant a kezében a bögre a feszültség miatt. Valamikor olvastam egy listát, mit ne melegítsünk benne, és a víz is rajta volt.
2016. febr. 13. 22:58
 4/13 Djjjozsiiiii válasza:
0%

erre inkább vízforralót használj szerintem.

Ha rossz edényt használsz, amiben nem képződik buborék, akkor nem jön a felszínre a forrásban felszabaduló gáz.

Amikor pedig megmozdítod az edényt, hirtelen feltörhet a gáz, ami nagy sebességgel robbanhat ki.

Így elképzelhető hogy gondot okozhat a mikrós melegítés.

2016. febr. 13. 22:59
 5/13 anonim ***** válasza:
A mikróban lehet túlfűteni vizet, de a bögre nem fog csak azért szétrobbanni. A túlfűtésnél annyi történik, hogy látszólag nem forr, de amikor megmozdítod feltörnek a buborékok és kifuthat.
2016. febr. 13. 23:01
 6/13 Djjjozsiiiii válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=2FcwRYfUBLM

előző kísérletét itt látod.

2016. febr. 13. 23:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy a vizet megmelegítsd a mikróban, nem kell fél perc. Ennyi időt az átlagos poharak simán kibírnak.
2016. febr. 13. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:

Manapság a legtöbb bögre mikróban és mosogatógépben is nyugodtan használható.

Én rendszeresen így melegítek vizet teához vagy kávéhoz. Eddig semmi probléma nem volt azon kívül, hogy egy egy ócskább bögre túl forró lett és csak konyharuhával körbetekerve tudtam kivenni .

2016. febr. 13. 23:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Nálam 2 vagy 2.5 deci víz 3 perc közvetlenül forrás előtti állapotig. Én hőálló nyeles edényt használok, de még így is kesztyűvel veszem ki.
2016. febr. 13. 23:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Melegíteni lehet,forralni annyira nem ajánlott.
2016. febr. 14. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!