Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kerámia lapos, vagy gáz...

Kerámia lapos, vagy gáz főzőlapot választanátok?

Figyelt kérdés
A kerámialapos nagyon tetszik, de a gázos főzőlapról hallottam jobbat, jelenleg is ezt használom.. Aki használt mindkettőt, tud nekem tanácsot adni?
2016. jan. 24. 10:54
 1/4 anonim válasza:
Szia! Én használtam már mindkettőt elég sokat, otthon kerámia van, míg az albérletünkben palackos gáz. Tulajdonképpen mindkettőt meg lehet szokni, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. A kerámiát eleinte nehéz lehet megszokni, hogy hiába zárod le, továbbra is forralja az ételt (anyukám szerint 7 percig), viszont ezt ki is tudod használni, és energiát takaríthatsz meg. Nekem a gázhoz képest elég lassúnak tűnik, legalábbis az elején (plusz 1-2 perc a gázhoz képest). Ellenben én van, amiket szebben meg tudok főzni azon, mert egyenletesebben oszlik el a hő az edény alján (tudom, ez az én hülyeségem, de nem tudok igazán jó rizst főzni gázon, mert ha elzárom, nem fő meg, ha meg alatta hagyom, odakapja az alját, ha meg gyakran keverem, már nem lesz pontos a vízmennyiség a párolgástól). Balesetveszély szempontjából is más, míg a gázos nyílt láng, könnyen meg tudsz gyújtani vele egy konyharuház (ha azzal fogod át az edényt), és az edény is megbillenhet rajta, addig a kerámia, mivel sokáig forró, erre is figyelni kell. Azt is tartsd szem előtt, hogy egy elektromos szerkezetnek nagyobb az esélye, hogy meghibásodik. A miénk 10-15 év közötti, már vannak hibái. A gáznál viszont gáz és egyéb káros anyagok kerülnek a levegőbe. Megmondom őszintén, én sem tudom 100%-ig se az egyik, se a másik mellett letenni a voksomat, de talán mindent egybe vetve a kerámiát választanám. (Remélem, az indukciós nem opció, nekem az nagyon nem vált be.)
2016. jan. 24. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:

ha van gáz akkor kombináltat vegyél,

nekem olyan van hogy 2 kerémia plusz 2 nagy gázégő egybe

hibátlan

[link]

2016. jan. 24. 11:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Indukcióst vegyél, bár ahhoz spéci edény kell, de az a legjobb. A gáz macerás mindenképpen. És egyre több helyen előírják kötelezően egy csere esetén a emgfelelő szagelszívó beépítését. Lassan el kell felejteni a gázt a konyhában.
2016. jan. 24. 18:39
 4/4 JulesM111 ***** válasza:

Választ a fene, b-sz@kodjon a szakács ezzel, azért van.

Esetleg ti a csempék között éltek?

2016. jan. 24. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!