Ismeri (használja) valaki ezeket a melegszendvicssütőket?
Figyelt kérdés
Retro sütők utánzatai. A régiek tuti jók voltak. Ezek is jók? A lényeg, hogy gyorsan süssön.
2015. dec. 6. 20:43
2/9 Salx Narval válasza:
Szerintem ez ugyan az a sütő. Hosszú évekig használtuk, majd a nyaralóba került szintén hosszú évekre és végül egy dobozba a nem használatos de működő eszközök közé. Mindvégig tette a dolgát, gyors, jól kezelhető én ma is használnám szívesen. Egyszer télen még fűtöttünk is vele a nyaralóban jobb híján, egy ventilátorral kombinálva.:D Szerintem az enyém is 800W-os de megnézhetem ha fontos neked mert tudom hová tettem. Szóval én szerettem. A mostani grillsütőm felső főtőbetétje 1000W 10x ekkora zárt térre. Úgyhogy bőven elég a 800-W. Simán szénné égeti a kenyeret ha nem figyelsz, mert ezt nem hagyhatod ott, figyelni kell. Szagjelzős.:D
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondolom, hogy ekkora légtérre elég a 800W. Ha megtennéd,hogy megnézed, megköszönném.:) Mint említettem, a lényeg az lenne, hogy gyors legyen. A régiek ilyenek voltak. Nekem is van egy komolyabb(minikonyha), de lassan sül a szenya. 15-20 perc mire pirul a sajt, pedig 1200 W-os. Biztos azért mert nagy, 35 literes.
2015. dec. 7. 10:04
5/9 Salx Narval válasza:
Rendben reggel megnézem. Ezek szerint mégsem teljesen azonos a két készülék az enyém valóban alumínium és nem horganyzott lemez, bár ez nem befolyásolhatja a sütésidőt. Azt viszont nem értem ,hogy lehet gyenge a fűtőbetét 800W-az 800W. Mindegy, mint ígértem megnézem neked. A mostani sütődnél használd a magasított rácsot. Ha nem adtak hozzá vegyél egyet, akkorát, hogy a szendvics teteje 5-6cm távolságra legyen a fűtőbetét alatt. Így jóval hamarabb pirul mint 10-15cm távolságból. Lehet, hogy nem is kell venned szendvicssütőt csak egy magasabb rácsot.
6/9 Salx Narval válasza:
Kérlek szépen ez egy NDK-s AKA, partigrill névre hallgató sütő 750W-os fűtőbetéttel. Szóval el nem tudom képzelni mi baja lehet ezzel az új Zafir névre hallgató sütővel a kritizálónak, nincs ezekben semmi csak a fűtőbetét és a vasalózsinór meg maga a ház ami idővel még csúnyább lesz mint eredetileg volt.:D De pont ettől retro a cucc. Mondjuk eltudnám képzelni kicsit vastagabb rozsdamentes acél házzal hőfokszabályozóval és hőszigetelt változatban is, esetleg teflon bevonatú tálcával.:D Ha már előszedtem készítek vele egy jó kis szendvicset a lányomnak.:D
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazán kedves vagy! Nem mellesleg jó étvágyat, és magadnak is készíts egyet.:)
Igen, erről az AKA-ról sokat olvastam, mindenki isteníti.
Valóban nehéz elképzelni, de igaza lehet a "kritikusnak", mert csak most láttam, hogy 13 ember lájkolta a véleményét. Na de mindegy, megrendeltem::D Majd leírom a tapasztalataim, legfeljebb megy a "kukába"!
2015. dec. 8. 10:56
8/9 A kérdező kommentje:
Helyzetjelentés! Melegszenya volt a vacsi, és teljesen rendben volt.:) Nem csak a besameles szendvics volt tuti, de a sütő is ok. Olyan amilyennek lennie kell, jól teszi a dolgát. Most már végképp nem értem azt a negatív véleményt. Alig lehet megmaradni a sütő mellett annyira forró. Három percnél tovább nem lehet benn a cucc, mert elkezd feketedni a kenyér. Nagyon szépen pirult a sajt, finom lett a végeredmény! Sokat fogjuk használni.
2015. dec. 11. 21:15
9/9 Salx Narval válasza:
Örülök neki,hogy elégedett vagy. Mondjuk én nem tudtam más eredményt elképzelni hiszen egy 800W-os fűtőbetétnek 6-7cm távolságból sütnie kell rendesen, tök mindegy ki mibe és hogyan szereli. Amikor sima pirítóst készítettem benne két szelet kenyeret a tetejére is tettem, ott is simán megpirult.:D Neked is jó étvágyat és vigyázz nehogy megégesd vele magad, sokáig forró marad a külseje. Ha kedveled ezeket a jó öreg klasszikus kajákat figyelmedbe ajánlom még a hot-dog sütőt is, egész jó áron láttam modern kivitelben. Az enyém saját gyártmányú, abban sincs semmi csak 2db fűtőbetét, két kontroll lámpa, egy hőfok szabályozó egy szigetelt fémdoboz és a vasalózsinór. Most ahogy a sütőt előkerestem ez is a kezembe akadt, gondoltam megemlítem, hátha kedvet kapsz ehhez is.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!