Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi a véleményetek a háztartsi...

Mi a véleményetek a háztartsi fagylaltgépekről? Van valakinek? Használja?

Figyelt kérdés

Én most egy kis Orion gépet néztem ki karácsonyra. [link]

De láttam nyáron a Lidl-ben is...stb Érdemes megvenni? Valaki tudja hogy működik? Ez lényegében egy keverőgép ami lefagyasztja..vagy csak kikeveri és utána be kell tenni a krémet a fagyasztóba???

2015. dec. 1. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Az ilyen jelelgű fagylaltgépek úgy működnek, hogy a keverőtál fala egy "jégakku", amit előre (lehetőleg 1 nappal előbb) be kell hűteni a mélyhűtőben. Utána beleteszed az összetevőket és a gép kikeveri a fagylaltot, miközben a tál hidegen tartja a masszát.

Van olyan is, ami hűtőt is tartalmaz egyben, de az lényegesen drágább, viszont azonnal lehet használni, nem kell előhűtés.

Nekünk LIDL-ben vett van, bevált. Azért nem lesz egészen olyan, mint a cukrászdai valódi, főzött fagyi.

2015. dec. 1. 11:10
 2/4 anonim válasza:
100%
Hafogjátok rendszeresen használni, jó megoldás. Nálunk csak hébe-hóba,nem érte meg.
2015. dec. 1. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi hasznaljuk nyaron, mindenfele gyumolcsbol lehet finomakat kesziteni vele.

Viszont kicsit maceras. 12 oraval elobb beteszed a fagyasztoba (vagy nalunk nyaron folyamatosan bennvan). Elokeszited a kremet (rengeteg a jo recept), majd kiveszed a gepet a fagyasztobol, beleontod 40 percre a kremet.

Ha megfagyott, erdemes rogton kiporciozni, a maradekot visszafagyasztani - mert a gepbe belefagyottat lehetetlen kiszedni.

1.5liter 5-8 nagy adagot jelent, szukseg eseten 10+ fot is kiszolgal.

2015. dec. 1. 11:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Én imádom a fagyit, gyerekkorom óta vágytam arra, hogy fagylaltgépem legyen, 50 éves elmúltam, mire megengedhettem magamnak anyagilag. Mondjuk korom ellenére vannak kisgyerekek is a háztartásunkban, és saját hűtőset vettem, több mint 80 ropi volt. 6-7 decinyi anyagot beletéve, 25-30 perc kevergetéssel lesz benne 1 liternyi krémállagú fagylalt, ha eltaláltad az összetételét. Mindig úgy kell időzíteni, hogy amikor kész lett, meg is együk, mert ha benne hagyod, kővé dermed keverés nélkül. Ugyanis a hőfokot itt sem tudod állítani, -24 fokot tart.

Nyáron van úgy, hogy hétvégén gyümölcsfagyi a tízórai.

Vagy fagylalt a vacsora utáni desszert.

Szóval 2-3 alkalommal megy egy héten, az tutti.

2015. dec. 3. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!