Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanyszerelő (ketten jöttek)...

Villanyszerelő (ketten jöttek) kicserélt 3 db 1000Ft-os biztosítékot és kicsit megigazított egy konnektort, összesen kb.20 perces munka és 15000-et kért számla nélkül. Mások is ennyit kérnek?

Figyelt kérdés

2015. dec. 3. 09:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem friss a kérdés, de villanyszerelőként azt mondom hogy ezt ne úgy számold mint egy irodai alkalmazott 20 perces munkáját az asztal mellett.
2018. máj. 14. 06:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Hát igen, eltelt 3 év a kérdéstől, de a leírtakra a mai válasz az teljesen elfogadott, hogy 15 ezer pénz. Én ezért ugyan számlával 27 ezer pénzt kérek és minden hasonló munkánál így van ez. Nem csak azért mert 25 éves szakmai rutinnal rendelkezem, hanem kifejezetten jó szakembernek tartom magam, és ami fontosabb a konkurencia és a megíbzok szintén. És talán ez fontosobb hogy a szakma is elismer és tisztel, de visszatérve az ilyen munkákra, amikor felhívnak a következő van:

Mivel nekem mindig van munkám, ott kell hagynom az adott helyszínt és át kell másznom valószínűleg hétköznak a legnagyobb csúcsban, persze a város másik felére ahol lehet hogy 20 percet dolgozok, de még a parkolást is 600 forintba mérik. És még vissza is kell mennem az eredeti helyszínre, ahol nem biztos hogy őrülnek hogy ott félbehagytam valamit. Tehát itt nem csak a szakmunkát kell megfizetni! Rossz esetben elment a napból 2,3 óra és miközben utazok és dugóban ülök helyettem senki nem dolgozik...

És mondok még valamit, rengeteg kókler van aki nem és ért hozzá és még paprírja sincs róla... De, ezek miatt rengeteg munkám van és volt és lesz is, viszont mikor kihív az ügyfél neki problémája többet nem lesz azzal amit én megcsináltam és ez fix! De, az is biztos ha más elromlik nála vagy fel kell újítani akkor már engem fog hívni és ez sem véletlen. Tőlem aztán kifizethet valaki egy kóklernek 10 ezret, aztán vagy meghal valaki vagy leég a ház, de ha kifizet teszem azt 3-szor annyit nekem vagy éppen más szakembernek és nem hal meg senki nem ég le a ház. Most őszintén az baj?

2018. máj. 17. 13:10
 23/23 anonim ***** válasza:

Én inkább abból a szempontból közelíteném meg a dolgot, hogy a kedves kérdező mennyiért tenné meg azt:

-Kocsit telepakolja a felszereléssel,

-visz magával egy embert,

-bemegy más lakásába, ott munkát végez amiért felelősséggel tartozik.

Az hogy nem ad számlát, csak pénzügyi kérdés.

2018. máj. 18. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!