Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosogatógépből kivett poharak,...

Mosogatógépből kivett poharak, miért opálosak, tiszta homály az egész. Szerintetek mi az oka?

Figyelt kérdés
2015. nov. 26. 08:50
1 2
 1/13 Tengor ***** válasza:

Használd a keresőt! Nem te vagy az első és nem is az utolsó, akiknek nem tökéletesen mossa az eszközöket a gép.

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__2730439-

miert-mattul-be-a-pohar-ha-mosogatogepben-mosom

2015. nov. 26. 09:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Rossz mososzert vagy jot, de rosszul hasznalsz, ennyi. Erdekes, nekem 8 eve nem mattulnak be a poharak, pedig mindig mosogatogeppel vannak mosva. Nem a legolcsobb teszkogazdasagos mososzert kell venni.
2015. nov. 26. 09:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem is szép csillogóak. All in one tablettát használok, sót meg nem és BP-n élek. Ha nem All in one, akkor a vízműtől meg kell kérdezni, hogy mennyire kemény a vizetek és ahhoz belőni a sózást.
2015. nov. 26. 09:51
 4/13 vatafak ***** válasza:
nekem is sóhiánynak tűnik, ha nincs lágyítva a víz az öblítésnél lerakódik a vízkő. a szenny szűrője tiszta amúgy?
2015. nov. 26. 12:04
 5/13 anonim ***** válasza:
Az öblítőadagolást állítsd be először. Ha fehéres a a maradék a poharakon, akkor sok az öblítő, ha inkább szürkés, akkor vízköves maradt, tehát kevés. Legfeljebb három próbálkozással be lehet állítani a megfelelőt. Ha nem tudod eldönteni, hogy sok, vagy kevés az öblít, akkor nyald meg a poharat. Ha öblítőízű, akkor sok, és az marad vissza.
2015. nov. 26. 15:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Az is gond lehet, hogy nem moshatók gépben.
2015. nov. 26. 16:41
 7/13 cernageza ***** válasza:
Nálam vannak konkrét poharak (sajnos köztük a kedvenc kávéspoharammal), amik ilyenek lettek, más poharak viszont nem opálosodnak ugyanabban a mosásban. Erre varrjon gombot valaki.
2015. nov. 26. 21:27
 8/13 anonim ***** válasza:

Eleve a gépi mosogatást nem bíró régebbi poharakat bemattítja a gépi mosogatás, és azokat már kézi mosogatással sem lehet átlátszóvá, csillogóvá varázsolni.

Aztán vannak a beállítási hibák. Kifogyott a só a mosogatógép vízlágyítójából, és nem ioncserélt lágy vízben történik a mosogatás és öblítés. Vagy nem jó fokozatra van állítva a lágyító. Vagy az öblítő túl kevés. Ha színjátszó a fátyol a poháron, akkor túl sok az öblítő.

[Ha az opálos poharak kézi mosogatással csillogó, átlátszóvá varázsolhatóak, akkor a mosgatógép beállítási, adagolási hibája, ezek korrigálhatóak a helyes (adott lakóhely vízkeménységhez történő] beállítással. ]

2015. dec. 3. 10:21
 9/13 anonim válasza:

Nézzük:

1) számos mosogatógép-gyártó a maga lovát dicséri:-

a) alacsony (közepes) sófogyasztás (vízkeménység-táblázatok- a megadott német keménységi fok intervallumok-szerintem - félrevezetőek lehetnek)

2)ami igaz: a)vízcsepp marad a poháron (kevés az öblítőszer)

b) foltos opálos, "térképesen száradó pohár (amiről nem ír)

megoldás: emeljük a só adagolás fokozatát +1 vagy akár +2 egységgel a megadott vízkeménység szerint.

Példa Bosh mosogató gyári só beállítás 4-

öblítő 4

Próba : öblítő 5 mert maradt vízcsepp a pohár szélén

só 5 de még nem minden pohár csillog

só 6 (most minden pohár csillog (öblítő 5) szárítás intenzív

programozóval (belülről bekapcsolva így az eco-nál is intenzív a szárítás

emellret a vízmű szerinti keménység 15,-

a táblázat így lenne jó:

0-5-00

6-8-1

9-10-2

11-12 3

13-14-4

15-20 5

21-30 -6

31-50-7

ahol a tól ig német keménységi fok intervallum,

mellette a fokozat

Következtetés: minél lágyabb a víz(több só) annál tisztább az eredmény.Persze ,hogy azt reklámozzák hogy takarékos a vegyszer-felhasználása a gépeknek

az hogy milyen só / öblítő teljesen mindegy.

tablettából a Finisch classic amit használunk évek óta

a Vianni boltokban is van minden. az öblítő literje kb ezer ft )-máshol a duplája- a só az Aldiban a legolcsóbb:2 kg kb 370 Ft "Tandil"

egy másik gép Candy mechanikusan állítható a só MED 15 -től 28 ig jó -ez ésszerűbb , mint a Bosh-féle másrészt nem szakaszos, hanem folyamatosan állítható tehát a MED felett is van még lehetőség ha még szebb eredményt szeretnénk elérni

Fontos: tabletta nélkül ne mosogassunk/ ne kísérletezzünk

Az "ecetes tippeket" kerüljük.-

- ha meszes, opálos foltos a pohár kevés a só (nem eléggé lágy a víz)

Nem a gépben van a hiba

2020. júl. 9. 08:20
 10/13 anonim válasza:

Amire rájöttem:

Teljesen mindegy milyen öblítőt használunk volt már Just is literes kb 1000 ft -ért 2022-ben (Vianni)- és ugyanott 1350-ért Finish 400 ml

Nálunk nagyon kemény a víz 24-25 német Keménységi fok - a vízmű szerint - ez nem jött be >(só:5)-ös fokozat most a maximumon(só:7) megy évek óta a "Just"- nevű öblítőtől -(a nejem szerint )opálos lett . Majd vett Finish-t az jó lett 4-es fokozaton (gyári ajánlás) majd az is opálos lett fél év múlva ekkor megfeleztük az öblítő adagolást most "2-es az öblítő" és eltűnt az opál is volt rá példa, hogy az rinse:1 is elég volt! Következtetés bármilyen aza mosogatógéphez való öblítő egy idő után besűrűsödik? Nem tudom de az adagolás csökkentésével megszűnik au opálosodás ez a legjobban a wiszkis,{ISLANDE LUMINARC FB WHISKYS POHÁR 30 CL} vastag talpú poharakon látszik vagy az üveg- teáskannán - amit tea- és németkávé- főzőhöz használunk. a Granity nevű poharakon alihg látszik opálosodás de a két "etalon jól mutatja hol a hiba (teáskanna és wiszkis pohár -amiből kávézunk - viszonylag gyorsan lehűl a vastag talp miatt emellett hőálló a Bosh mosogatót maximum sóval használva{H:7} nem igazán kell drága folyadékokkal tisztítani (a spár spendl tisztító 250 ml 729 ft ha jól emlékszem a finish tisztító és öblítő 3000 HUf -a spárban . a spendl só (spár 2, 2 kg is a legolcsóbb>599 FT [link] a tisztító folyadék is csak 729 ft [link] Én már véget vetettem "papírt a papírboltból" szokásoknak ! A tabletta évek óta finish classic legutóbb 2022-ben? az alzánál volt 35-36FT / db áron de úgy emlékszem én 26-ért vettem -aki keres az talál- most az infláció közepén nem igen van, ami "olcsó"

2023. ápr. 24. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!