Mosogatógépből kivett poharak, miért opálosak, tiszta homály az egész. Szerintetek mi az oka?
Használd a keresőt! Nem te vagy az első és nem is az utolsó, akiknek nem tökéletesen mossa az eszközöket a gép.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__2730439-
miert-mattul-be-a-pohar-ha-mosogatogepben-mosom
Eleve a gépi mosogatást nem bíró régebbi poharakat bemattítja a gépi mosogatás, és azokat már kézi mosogatással sem lehet átlátszóvá, csillogóvá varázsolni.
Aztán vannak a beállítási hibák. Kifogyott a só a mosogatógép vízlágyítójából, és nem ioncserélt lágy vízben történik a mosogatás és öblítés. Vagy nem jó fokozatra van állítva a lágyító. Vagy az öblítő túl kevés. Ha színjátszó a fátyol a poháron, akkor túl sok az öblítő.
[Ha az opálos poharak kézi mosogatással csillogó, átlátszóvá varázsolhatóak, akkor a mosgatógép beállítási, adagolási hibája, ezek korrigálhatóak a helyes (adott lakóhely vízkeménységhez történő] beállítással. ]
Nézzük:
1) számos mosogatógép-gyártó a maga lovát dicséri:-
a) alacsony (közepes) sófogyasztás (vízkeménység-táblázatok- a megadott német keménységi fok intervallumok-szerintem - félrevezetőek lehetnek)
2)ami igaz: a)vízcsepp marad a poháron (kevés az öblítőszer)
b) foltos opálos, "térképesen száradó pohár (amiről nem ír)
megoldás: emeljük a só adagolás fokozatát +1 vagy akár +2 egységgel a megadott vízkeménység szerint.
Példa Bosh mosogató gyári só beállítás 4-
öblítő 4
Próba : öblítő 5 mert maradt vízcsepp a pohár szélén
só 5 de még nem minden pohár csillog
só 6 (most minden pohár csillog (öblítő 5) szárítás intenzív
programozóval (belülről bekapcsolva így az eco-nál is intenzív a szárítás
emellret a vízmű szerinti keménység 15,-
a táblázat így lenne jó:
0-5-00
6-8-1
9-10-2
11-12 3
13-14-4
15-20 5
21-30 -6
31-50-7
ahol a tól ig német keménységi fok intervallum,
mellette a fokozat
Következtetés: minél lágyabb a víz(több só) annál tisztább az eredmény.Persze ,hogy azt reklámozzák hogy takarékos a vegyszer-felhasználása a gépeknek
az hogy milyen só / öblítő teljesen mindegy.
tablettából a Finisch classic amit használunk évek óta
a Vianni boltokban is van minden. az öblítő literje kb ezer ft )-máshol a duplája- a só az Aldiban a legolcsóbb:2 kg kb 370 Ft "Tandil"
egy másik gép Candy mechanikusan állítható a só MED 15 -től 28 ig jó -ez ésszerűbb , mint a Bosh-féle másrészt nem szakaszos, hanem folyamatosan állítható tehát a MED felett is van még lehetőség ha még szebb eredményt szeretnénk elérni
Fontos: tabletta nélkül ne mosogassunk/ ne kísérletezzünk
Az "ecetes tippeket" kerüljük.-
- ha meszes, opálos foltos a pohár kevés a só (nem eléggé lágy a víz)
Nem a gépben van a hiba
Amire rájöttem:
Teljesen mindegy milyen öblítőt használunk volt már Just is literes kb 1000 ft -ért 2022-ben (Vianni)- és ugyanott 1350-ért Finish 400 ml
Nálunk nagyon kemény a víz 24-25 német Keménységi fok - a vízmű szerint - ez nem jött be >(só:5)-ös fokozat most a maximumon(só:7) megy évek óta a "Just"- nevű öblítőtől -(a nejem szerint )opálos lett . Majd vett Finish-t az jó lett 4-es fokozaton (gyári ajánlás) majd az is opálos lett fél év múlva ekkor megfeleztük az öblítő adagolást most "2-es az öblítő" és eltűnt az opál is volt rá példa, hogy az rinse:1 is elég volt! Következtetés bármilyen aza mosogatógéphez való öblítő egy idő után besűrűsödik? Nem tudom de az adagolás csökkentésével megszűnik au opálosodás ez a legjobban a wiszkis,{ISLANDE LUMINARC FB WHISKYS POHÁR 30 CL} vastag talpú poharakon látszik vagy az üveg- teáskannán - amit tea- és németkávé- főzőhöz használunk. a Granity nevű poharakon alihg látszik opálosodás de a két "etalon jól mutatja hol a hiba (teáskanna és wiszkis pohár -amiből kávézunk - viszonylag gyorsan lehűl a vastag talp miatt emellett hőálló a Bosh mosogatót maximum sóval használva{H:7} nem igazán kell drága folyadékokkal tisztítani (a spár spendl tisztító 250 ml 729 ft ha jól emlékszem a finish tisztító és öblítő 3000 HUf -a spárban . a spendl só (spár 2, 2 kg is a legolcsóbb>599 FT [link] a tisztító folyadék is csak 729 ft [link] Én már véget vetettem "papírt a papírboltból" szokásoknak ! A tabletta évek óta finish classic legutóbb 2022-ben? az alzánál volt 35-36FT / db áron de úgy emlékszem én 26-ért vettem -aki keres az talál- most az infláció közepén nem igen van, ami "olcsó"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!