Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Jól működik a mosogatógépem?

Jól működik a mosogatógépem?

Figyelt kérdés

Kaptam egy 15-18 éves mosogatógépet, aminek nem találtam baját, de nem tudom hogy beépítésnél hideg vagy melegvizes körre kell-e kötnöm?

A víz bemenetnél az elektromos dobozkáján az áll hogy max 90 fok, és xy bar nyomás.

Nem tudom, hogy van-e saját fűtőszála, vagy melegvizes körre kell-e kötnöm a helyes mosogatási hatásfok érdekében?

Siemens Lady 45

SR 53203

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. szept. 17. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a mosogatógép is a hidegre megy. De kösd rá a hidegre és ha nem jó akkor kiderül.
2015. szept. 17. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Működni működik, csak hideg vízzel mosogat. Ezért kérdem, hogy kell-e lennie benne fűtőszálnak, mert ha igen, akkor ki kell cserélnem, ha nem, akkor meg a melegvízre kötnöm.
2015. szept. 17. 13:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Választható a dolog. Van bennük fütőszál ,de ha a melegvízre kötöd akkor tehermentesíted. Ha meg eleve rossz,akkor persze hogy a melegre kösd.
2015. szept. 17. 13:52
 4/10 Neuhauser László ***** válasza:

Ismerősömnek volt egy régi (nemtommilyen) mosogatógépe

Az hidegre volt kötve, forróval mosogatott, de volt rajta hideg program is, illetve olyan, ami forró után hideggel öblített, mosogatás után nem voltak melegek az edények

2015. szept. 17. 13:54
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez egy egyszerű kis méretű gép, előfordulhat hogy nincs benne fűtőszál, és hát a 90 fokos figyelmeztetés egyfajta utalás is lehet a melegvízre való kötéshez.

Ezek szerint a fűtőszállal ellátott gépekben sem okoz kárt a 40-60 fokra melegített vízhasználat?

2015. szept. 17. 13:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés:

A tabletta alap ugye, de van valami "öblítőnek" hely közvetlenül a tabletta mellett. Oda mit kell önteni?

Továbbá a bal oldalon egy elég nagy fiók van "sónak" Az micsoda?

(Bocs az ostoba kérdésekért, még sosem használtam mosogatógépet)

2015. szept. 17. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja a meleg víztől. Az öblitő a "fényező" szer ,lehet külön kapni.A só meg kapható hozzá,ami vízlágyító. De az ilyen 3az egyben tablettáknál nem kell használni ezeket.
2015. szept. 17. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Meg fogsz lepodni: az egyikbe oblitot kell rakni, a masikba meg a sot.

Mindketto kaphato a legtobb boltban. Olyat vegyel ami mosogatogepbe valo.

2015. szept. 17. 14:06
 9/10 anonim ***** válasza:

" De az ilyen 3az egyben tablettáknál nem kell használni ezeket."

Sot mindig kell hasznalni, oblitot nem kotelezo, csak ajanlott.

2015. szept. 17. 14:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is majd 18 éves a gépem, egyszerű, 3 programos. Szerintem mindben van fűtőszál, mert nem evidens, hogy abárhol melegvízre lehet kötni, pláne régebben nem. Ha hidegvízzel mosogta, akkor valami műszaki gond van vele, lehet fűtőszál, de lehet elektronikai is.Ezt szerelő tudja megmondani. A konkrét használathoz: elég a legegyszerűbb tabletta bele, az öblítő amiatt kell, mert ha hiányzik belőle, nem száradnak meg rendesen az edények (nem tudom a miértjét, de valóban úgy van). A sótartály amiatt van, mert a vízlágyító gyantát regenerálni kell a lágyvíz készítéshez és fel kell tölteni speciális, mosogatógéphez való sóval. Szokták itt ajánlani a konyhasót, de az be fog tömbösödni a tartályban, mert nincs benne a spec, sóban lévő anyag. Nekem 3 kg elég egy évre, padig szinte naponta használom a gépet.
2015. szept. 17. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!