Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Megéri elektromos kazánnal...

Megéri elektromos kazánnal fűteni télen?

Figyelt kérdés
egy 4x4-es szobát kéne kifűtenem vele de nem szeretnék kályhát használni a szobában ahol alszom a másik szobát a fürdőt és a nappalit kályha fűti de arra gondoltam hogy a szobába elektromos kazánt veszek!megéri?nem menne folyamatosan csak mikor hajnalba hazajövök a munkából amíg alszok addig kéne fűtenie ez kb 6-7 óra hossza
2015. szept. 2. 08:32
 1/3 A kérdező kommentje:
elektromos kandallóra gondoltam nem kazánra bocsi :)
2015. szept. 2. 08:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Barátom fejlesztett egy csodajó megoldást.

Ő kikapcsolta az összes radiátort egy társasházban, ahol egyedi mérő volt felszerelve a radiátoron. Ahol nem volt mérő, azokat nem.Tehát a fürdő meg a WC üzemelt.Majd vett egy elektromos takarót, ami kb 50W-os. Ezt, amikor hazaért bekapcsolta és elment fürödni. Mire beért, meleg ágyba tudott feküdni és végig melegen volt. Ebben aludt, majd kikapcsolta és ment vissza dolgozni. A te esetedben is megoldás lehet. (Mikor lusta vagyok begyújtani éjszakás műszakban, már én is így alszom)

2015. szept. 2. 08:43
 3/3 anonim ***** válasza:

A rövid válasz: nem.

Így fejből és helyből kb háromszor annyiba kerülne, mint most a ráraknivalóval. Gondolom, nem egy szénné szigetelt modern házról beszélünk.

Bár kérdés, mi hajt? A félelem, hogy szénoxidok visznek át a túlvilágra? A lapátolás elkerülésének óhaja? Az egyenletes hőfok iránti vágy? Lehet, hogy megéri a többlet kiadás, de annyival számolj legalább.

Amibe ritkán gondolnak bele, azért egy vegyes tüzelésű kályhának óriási nagy a teljesítménye, sose mindegy, hogy fél óra múlva lesz meleg vagy 3 nap múlva. Azt villannyal leutánozni már nem egyszerű. Beruházás nélkül a villany inkább hőntartásra lenne elég.

Szerencsés vagy, hogy ennyit tudsz aludni nappal. Nekem már nem megy. :)

2015. szept. 2. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!