Bojler fogyasztását hogyan csökkenthetem?
80 literes hajdu bojlert használok, amiben 2kw-os fűtőszál van.
A potmétert felére állítom, az általában elég szokott lenni.
Az áramot viszont közvetlenül a hálózatról kapja, nincs konnektor.
Arra gondoltam talán tudok spórolni ha teszek rá konnektor csatlakozót. Minap be is szereztem egyet egy mosógépből, annak a vastagsága elég kell hogy legyen, plusz ugye a földelés is adott.
Van egy fali aljzatba dugható időzítőm, azon keresztül kapná az áramot a bojler az elméletem szerint.
Este 6-órától menne kb 10-ig, majd reggel 6-tól 8-ig. Mivel sokat dolgozom, így feleslegesen tartja melegen egész nap.
Kérdésem az lenne, hogy naponta a 80 liter víz kétszeri felmelegítése középállásig több áramot igényel-e mint hogy csak rá-rákapcsol a termosztát amikor hűl a víz?
Szevasz Horst77!
"most már akkor villamosmérnökként"
Messziről jött ember azt mondd, amit akar, ugye tudod.
"Nem azt mondam hogy nincs igazad, de emberünk nem ezt akarja tudni. Hanem azt az energiát akarná csökkenteni, ami vízhasználat nélkül "elvész", mert ugye a hö szökik"
Lehet hogy ezt feltételezed, semmi gond. Megteheted.
Azonban ezt nem nagyon írta le, így én a kérdésre válaszoltam.
Nagyjából ennyi.
Hallo Szirty,
"Mivel sokat dolgozom, így feleslegesen tartja melegen egész nap. "
Itt leírja szerintem elég egysértelmü.
A "messziröl jött emberre" meg mit vársz. Nekem elég ha az elfogadja a végzettségemet ahonnan a pénz folyik. Abból mi elönyöm származik haa neked behazudom?
Nem azt mondtam hogy a Holland király vagyok.
Üdv Horst77!
"Itt leírja szerintem elég egysértelmü."
Nem hiszem hogy ezzel túl sokat lehetne spórolni hacsak nem nagyon rossz a hőszigetelése.
"Abból mi elönyöm származik haa neked behazudom?"
Nem vagy túl jó csetes/fórumos ember ismerő igaz? :-)
"Nem hiszem hogy ezzel túl sokat lehetne spórolni hacsak nem nagyon rossz a hőszigetelése."
Teljesen egyetértek, ezzel nem tudok vitatkozni.
"Nem vagy túl jó csetes/fórumos ember ismerő igaz? :-)"
Miért? 2 típust ismerek, egyik akivel lehet értelmes eszmecserét folytatni, meg van a troll. Az alcsoportokon még nem gondolkodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!