Budapesti klíma karbantartás jó áron?
Észak-pesten ők esetleg: [link]
Bár én még ezt a pénzt is sokalltam :D
felejtsd el az olcsó klímatisztítós szakikat, én is évekig szenvedtem hogy büdös volt a klíma, jött a klímás józsi, befújta valamivel mondta hogy oké, 3 nap múlva már büdös volt,
aztán kihívtam a colombus klímát, szétszedték, kigányolták, kifújták, ennek már 2 éve és nem büdös
Nem mindig kell minden klímát darabokra szétszedni, nem is erre tervezték ez nem lego hogy 100-or szét és össze! Ahol már darabokra kell szedni ott már nagy baj van és csak egyet jelent, hogy a tulajdonosa nem tartotta megfelelően karban. Azaz megúszott pár év alatt pár ezer forintot és ezalatt keletkeztek a "szagok". Ami rendszeres karbantartás mellett sosem jelenik meg, legalábbis nálam 20 év alatt még nem volt erre példa.
Már 3 éve a kérdésnek, de nálam egy átlagos karbantartás 10-15 ezer forint között van, klímától és az elhasznált fertőtlenítőktől (vegyszerektől) függően. Nagyvonalakban: split esetében a beltéri/kültéri egység+szűrők tisztítása, fertőtlenítése és a kondenzcső vízkőtelenítése. Sajnos negyed óra alatt nekem a legnagyobb rutinom mellett sem sikerült soha mindezt megcsinálni, de másfél óra alatt összeszokott jönni. Ma ugyan 3 óra árán, három féle vegyszer használatával 16000 forint számlás végösszeggel zárult a történet, ebből kb.9000 volt az elhasznált vegyszer, számolva az üzemanyagot, nem nevezném jövedelmező vállakozásnak, és én még olcsón csinálom. Kiszámolva nagyjábból 1 óra 1000 forint munkadíjat takar azaz 3 óra = 3000 ft. A legnagyobb jóindulattal sem nevezném kisebb vagyonnak. Horror összegért valóban dolgoznak nagyobb cégek, ugyanezt megcsinálják Budapesten 20-25 ezer forintért. A legtöbb cégnél erősen kétségbe vonom a szakszerűséget (saját tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!