Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A hűtő miért kapcsol ki 16C...

Poiu kérdése:

A hűtő miért kapcsol ki 16C külső hőmérséklet alatt?

Figyelt kérdés
Éjjel nem fűtünk a konyhában, most hogy hideg lett, a hűtő kikapcsol reggelre. Olvastam, hogy ez van 16C alatt, de nem tudom, hogy miért. A fagyasztó a kamrában van, ott még hidegebb van, mégsem kapcsol ki. Nem az lenne a takarékos dolog, ha a hűtőt hideg helységben lehetne tartani?

2014. dec. 30. 06:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az nem igaz hogy ezt nem érted. Hát ott tartod ! Ha hidegebb van mint amire állítod, nem kapcsol be.
2014. dec. 30. 07:02
 2/13 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy kikapcsol?

Minden hőmérsékletet célzó gép csak akkor megy, amikor nincs benne meg a beállított hőmérséklet...

2014. dec. 30. 07:10
 3/13 A kérdező kommentje:
Kikapcsol. Nem leáll, vagy pihen, hanem kikapcsol. A fagyasztó rész teljesen leolvad. Úgy tűnik, újra kell indítani, tehát khúzni, bedugnni - de ebben még nem vagyok biztos. Valóban nem értem, hogy ez mire jó. Hacsak nem tudják megoldani, hogy a fagyasztó részt külön szabályozással hűtség. De ez gatyiság lenne szerintem egy korszerű, drága készüléknél.
2014. dec. 30. 07:24
 4/13 anonim ***** válasza:

ILyen nincs, ha jó a készülék, hivass szerelöt!

A 16 fok alatt kikapcsol egyébként is hülyeség, mert nem a külsö, hanem a belsö hömérsékletet érzékeli a termosztát.

2014. dec. 30. 07:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Akkor elromlott. Ez nem normális dolog.

Milyen klímaosztály? Nekem ha klímaosztályon kívüli hőmérséklet van, akkor kínlódik, többet fogyaszt, de ki nem kapcsol. A vásárláskor klímának megfelelőt kell venni. Nekem is a bejárat közelében, fűtetlen helyiségben van, ezért szélsőséges időjárásban nekem is klímaosztályos kívüli hőmérséklet van a helyiségben, most is kínlódik.

2014. dec. 30. 07:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Itt vannak a klímaosztályok:

[link]

Ha rákeresel a hűtőd tipusára a neten, akkor megtudod, hogy nem trópusi vagy szubtrópusi-e a Tied esetleg.

2014. dec. 30. 07:33
 7/13 anonim ***** válasza:

"A Klímaosztály határozza meg a fagyasztó működéséhez szükséges ideális külső hőmérsékletet.

Ha a műszaki specifikáció a készüléken kettő vagy több osztályt mutat, azt jelenti, hogy a megjelöltek közül mindegyik hőmérsékleti kategóriában működhet. Például, ha a klímaosztálynak SN-N-ST van feltüntetve, a készülék 10 – 38 °C hőmérsékleten működhet. (magasabb hőmérséklet esetében, magasabb lesz az energia-fogyasztás)."

2014. dec. 30. 07:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, megtaláltam a választ. A legtöbb kombinált hűtőnek egyetlen termosztátja van, a hűtő részben. Ha ott 16C alá esik a hőmérséklet, akkor leáll a kompresszor és nem hűti a fagyasztó részt sem. (A klímaosztály jó ötlet, próbálom megkeeresni a papírját.) Remélem, lehet olyan hűtőt kapni, aminél ez nem probléma, mert azzal lehetne energiát spórolni.
2014. dec. 30. 07:48
 9/13 A kérdező kommentje:
#6 és #7: Mo-on nyilván "normál"-t árulnak. De a link fagyasztóhoz vezet, a fagyasztó jól működik a hideg kamrában. A kombinált hűtő sztrájkol 16 fok alatt. De köszönöm, megértetttem.
2014. dec. 30. 07:52
 10/13 anonim ***** válasza:
A hűtőd tipusszámát írd be a Google-ba, és kijönnek a műszaki adatai, klímaosztályostul!:)
2014. dec. 30. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!