Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Valóban lehet a villany...

Valóban lehet a villany számlán spórolni azzal ha a hagyományos izzókat LED-es égőkre cserélem? Vagy csak kamu az egész?

Figyelt kérdés

Itthon az izzók többségét (néhány kivétellel ) LED -esre cseréltem. Ennek ellenére a villanyszámlám csak minimális mértékben csökkent. Az izzókat az OBI-ban vásároltam, OBI saját márkás, darabja 1000 forint volt. Arra is gondoltam, hogy ezek valami silány minőségü égők, és hiba volt ez a több mint 20ezer forint befektetés.

Valóban igaz a LED es izzók takarékossaga? Illetve ha igaz, milyen típust érdemes venni?

2014. nov. 16. 20:41
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a válaszokat, sok hasznos tanácsot kaptam!
2014. nov. 20. 20:24
 32/35 goolky válasza:
"Egyébként a régi hűtőből egy idő után elszökik a gáz egy része és azért jár folyamatosan és közben alig hűt." Ez egyáltalán nincs így. Azért csökken a hűtés hatékonysága, mert a kompresszor kopása miatt csökken annak szállítóképessége. Tudni kell, hogy ezekben a háztartási hűtőkben a dugattyún nincs gyűrű, ami kompenzálni tudná a kopást.
2014. nov. 21. 09:54
 33/35 anonim ***** válasza:

Igen, ez is teljesen logikus sok év után.

A másik változatot nekem egy hűtő szerelő mondta sok éves gyakorlatból, aki töltögetett hűtőket gázzal.

2014. nov. 23. 01:53
 34/35 goolky válasza:
12 évig én is hűtőszerelőként dolgoztam ;-)
2014. nov. 24. 09:34
 35/35 anonim ***** válasza:
Akkor ez két külön hitelesnek tűnő vélemény számomra, az egyiket olvastam, a másikat hallottam. :)
2014. nov. 25. 03:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!