Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Valóban lehet a villany...

Valóban lehet a villany számlán spórolni azzal ha a hagyományos izzókat LED-es égőkre cserélem? Vagy csak kamu az egész?

Figyelt kérdés

Itthon az izzók többségét (néhány kivétellel ) LED -esre cseréltem. Ennek ellenére a villanyszámlám csak minimális mértékben csökkent. Az izzókat az OBI-ban vásároltam, OBI saját márkás, darabja 1000 forint volt. Arra is gondoltam, hogy ezek valami silány minőségü égők, és hiba volt ez a több mint 20ezer forint befektetés.

Valóban igaz a LED es izzók takarékossaga? Illetve ha igaz, milyen típust érdemes venni?

2014. nov. 16. 20:41
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Ez a fogyasztásmérő jó ötlet, be fogok ruházni egy ilyenre.

A hűtőgépet/fagyasztót jövő hónapba fogom lecserélni, már nagyon öreg! Állandóan megy.

Egyébként nemrég beszéltem a villanyszerelővel, azt javasoltam hogy amíg nincs meg az új, vegyek egy időkapcsolót, kössem rá, és állítsam be úgy hogy kétórát kapjon áramot-két órát ne. Ezen jót mulattam. :)

2014. nov. 18. 08:13
 22/35 A kérdező kommentje:
*javasolta
2014. nov. 18. 08:15
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves villanyszerelő, aki leszólta a sok-sok számolásos módszeremet.

Mond már el nekem hogy számoljuk váltó áramnál a teljesítményt? Mert egyenáramra tökéletesen leírtad a P=U*I képletet, lehet idáig jártál iskolába, de foglalkozzunk csak a váltóárammal, P=U*I*cos(fi). Ugye hogy ugye!

Meg megnézném hogy ki fogja neked megbontani az áramkört, hogy multimétert sorosan bekötve, kimérje az átfolyó áram mennyiségét. Vagy lakatfogót vegyünk erre?

Nem irom hogy villanyszerelő vagyok, csak azt, hogy ráálltam az útra, amin ha két évet gyaloglok, akkor meglesz a papírom.

Elég maradi vagy ezek szerint, ha a villamos mérnök tanárom is ebayről rendel(ez mellékes), de Led világítótesteket, Ledszalagokat, mert lehet egy csöppet jobban érti mint te, aki a falvésésen kívül többet még nem láttál. Gondolom ha koax és UTP kábelt is kell húzni a házba, akkor segítséget kérsz, vagy el sem vállalod.

2014. nov. 18. 15:56
 24/35 cernageza ***** válasza:
87%

Én is sok pénz költöttem ledes égőkre, de egy idő után rájöttem, hogy amíg tele van a lakás "értelmetlen" fogyasztókkal, addig szinte felesleges az egész. Van akvárium, fűt, világít, levegőztet. Ha ezt kidobnám az ablakon, többet spórolnék fél év alatt, mint az összes ledes bazárral. Vagy van egy nixie-csöves órám, nem is merem kideríteni a fogyasztását, egész nap megy. Vagy a gyerekek lávalámpája, a régi katódcsöves nagy tévé, stb.

Ez a ledes égő egy dologra alkalmas: a minimális fogyasztás miatt nem zavar, ha ég a villany itt-ott, nem jön rám a mániákus lekapcsolgatás.

2014. nov. 18. 20:49
 25/35 A kérdező kommentje:

Ebben azért van igazság! De én ennek ellenére azt hiszem folytatom a cseréket.

Két kérdésem lenne még:

1- a stand by üzemmódós készülékekhez ( TV, HiFi, laptop ) érdemes venni kapcsolós elosztót, és éjjelere meg napközbenre lekapcsolni? Ezeket csak este haszàlom.

2. Mozgásérzékelős villanykapcsolóra érdemes beruházni? Mert akkor valóban csak ott ég ahol éppen vagyunk.

2014. nov. 18. 22:11
 26/35 anonim ***** válasza:

A stand by keszülékerol neked kell eldönteni, hogy megéri e minden alkalommal kapcsolgatni az elosztót. Egy ujabb lcd tvben mar kapcsolo uzemu tap van, ami standbyban szinte semmit nem fogyaszt, ugyanigy a laptop tolto, mobil tolto, pc is. Ha teged elvekben zavar, hogy fogyaszt uresen akkor tegyel elejuk kapcsolot.

A mozgásérzékelő felszerelése viszont tobbszor meggondolando. Mivel csak akkor kapcsolnak ha tenyleg mozogsz. Velem nem egyszer fordult elo pl etteremben, hogy amig bementem a wcfulkebe, addig a mosdonal levo erzekelo mozgas hianyaban lekapcsolta a lampat, aztan ket falnak mentem neki, mire visszajott a feny. Az én velemenyem szerint nem praktikus a mozgaserzekelo, arrol nem beszelve, hogy minden falra ilyen kis muanyag vackokat kell szerelni, aztan jol beallitani.

2014. nov. 18. 22:59
 27/35 anonim ***** válasza:

"Egyébként nemrég beszéltem a villanyszerelővel, azt javasoltam hogy amíg nincs meg az új, vegyek egy időkapcsolót, kössem rá, és állítsam be úgy hogy kétórát kapjon áramot-két órát ne. Ezen jót mulattam. :)"

Viccnek tényleg jó. Egyébként a régi hűtőből egy idő után elszökik a gáz egy része és azért jár folyamatosan és közben alig hűt. Ha felére vennéd a működést, akkor a hűtése is csak hűvösig menne. A régi hűtő cseréjével nem is kevés pénzt vásárolsz vissza magadnak. ;)

2014. nov. 18. 23:02
 28/35 A kérdező kommentje:
Valakit véletlenül kék kezeztem és nem tudom hogy kell visszavonni. Elnézést érte, természetesen zöld kéz mindenkinek!
2014. nov. 19. 12:59
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendesen van megcsinálva, nem...

Tavaly cseréltem kompresszor (és nem gáz!) hiba miatt 36 évet ment Lehelemet.

Nem vártam meg, amíg elszökik a gáz...

2014. nov. 19. 14:13
 30/35 anonim ***** válasza:

"Ha rendesen van megcsinálva, nem..."

Természetesen, akkor a kora viszi el, mint ahogy nem szívinfarktusban hal meg mindenki, ha bár az vezető halál ok.

2014. nov. 19. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!