Első mosogatógépemhez adnátok tanácsokat? Lenne néhány kérdésem!
Figyelt kérdés
megérkezett a mosogatógépem. a használati utasításban valami vízlágyító sót emlegetnek és öblítőszert. a sót helyettesíthetem konyhasóval az öblítőt pedig ecettel? (a használati utasítás kifejezetten kiemelte,h. ne használjunk konyhasót, de én úgy gondolom, ez csak reklámduma). illetve a tabletta felcserélhető valami másra? vagy csak az használható? okosítsatok ki kérlek!2014. jún. 17. 12:39
1/2 anonim válasza:
Szia!
Nem reklámduma...
Ne helyettesítsd konyhasóval.Kell erre a célra vásárolnod mosogatógépbe való mosósót.
Ne használj öblítő helyett ecetet az nem öblítésre jó hanem szennyeződés(pl.:vízkő) oldásra.
Nem lesznek tőle cseppmentesek és frissek az edények.
A mosósó a készülék "fertőtlenítésére" aktivitás növelésére való.Általában két háromfélét érdemes kipróbálni a használathoz.
2/2 anonim válasza:
Konyhasót csak azért nem ajánlanak, mert az sokszor közvetlen, bányászott kősó, sokféle oldhatatlan szilárd szennyeződéssel, ami a sótartályban idővel lerakódik, eltömődést okozhat és gátolja az ioncserélő gyanta regenerálódását. Regeneráló só helyett viszont vásárolhatsz jóval nagyobb kiszerelésben, de sokkal olcsóbban megfelelő sót, amit ipari víztisztító berendezésekhez használnak. Öblítőt meg ízlés szerint lehet használni, én nem szeretek vegyszert lenyalni a kanálról. Inkább arra ügyelj, hogy mosogatás előtt tisztítsd le az edényeket, elsősorban a zsíros szennyeződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!