Kívülre tehetem a mobilklímát? Többi lent.
Mint tudjuk nem valami hatékony a cucc, mert "vákuumot" csinál a házban, így a réseken dől be a meleg, de mi van akkor, ha megbarkácsolom úgy, hogy maga a szerkezet kint legyen (pl a teraszon), és a csövet nem meleg elvezetésre használom, hanem a hideg bevezetésre? Tudom nyilván nem fogom tudni szabályozni a hőmérsékletet, mert kívül lesz a hőmérője is, de annyi baj legyen...
Így "elméletem" szerint ugyanolyan hatékony lenne mint egy split klíma. (a cső elvezetése már megoldott, nem kell ablakot nyitnom)
Azért vettem mobilklímát, mert olcsón jutottam hozzá, és a split belső egységét nem tudta volna hova tenni.
Nekem ugyanez a problémám csak fordítva!
Nem hűteni, hanem fűteni szeretnék vele!
A fenti megoldás nekem is eszembe jutott, és ki is próbáltam de nem vált be! Hogy azért amit egy válaszoló írt (hogy folyamatosan éri el a megfelelő hőt a már kialakítottból) vagy más miatt, nem tudom...
Ami biztos, hogy ahogy hidegebb van, egyre nehezebben tudja előállítani a megfelelő hőmérsékletet...
Míg a 10-12 fokos éjszakai hőmérsékleteknél egy, másfél óra alatt simán felhúzta 20 fokra, addig most már a két óra sem elég neki ehhez!
Érdekes, hogy amikor a helyiségen kívül volt a készülék, akkor is leállt, mintha a termosztátja elérte volna a beállított értéket, ami ugye lehetetlen, hiszen nem a fűtött levegőt mérte! (Nem jöttem rá miért állt le, majd indult újra tovább)
Egyébként nem gondolom, hogy azt az 1Kw-os fogyasztást soknak nevezhetnénk ha 2,5Kw teljesítményt érünk el vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!