Miért dobja le mindig az új ékszíjat a felültöltős mosógép?
Ha a szíjtárcsa "nyolcasozik" vagy a motor tárcsáján félreraktad 1-2 ricnivel, akkor lesétálhat.
Nincs tengelycsonk-törés, nem billeg/kotyog a nagy szíjtárcsa?
A szíjtárcsa alu-öntvény, törés nélkül meg lehet hajtogatni kézzel.
Ha kézzel két szélén fogva nem tudod billegtetni, kotyogtatni, ugyanígy a dobot sem, akkor a tengely OK.
Én egyelőre még mindig a tengelycsonk-törésre gyanakszom, mert akkor tud igazán billegni a szíjkerék.
Amennyiben kiderül, hogy tengelytörés, gyártótól lehet új tengelycsonkot rendelni elég olcsón, a gyári szegecseit le kell fúrni és saválló csavarokkal fel lehet tenni az újat.
Persze ehhez szét kell bontani a dob műanyag tartályát, de nem olyan nagy ügy.
"Előttem szóló - azért megnézném a lefúrt tengely helyére az új tengelycsonkot hogyan szegecseled újra olyan stabilan, ha szerencséd-van már a lefúrásnál elvérzel."
Kettőnk közül szerintem nem nekem kell továbbképeznem magam.
A tengelycsonk-cserém 3 éve volt és azóta hibamentesen fut a mosógép.
Marha nagy kaland volt, kellet hozzá egy torx csavarhúzó készlet, dugókulcs-készlet, egy pisztolyfúrógép és egyetlen szombat délelőtt.
Kívánsz fotókat, amik mutatják a szegecsek helyén a saválló csavarokat? Mert akkor hétvégén csinálok.
Az, hogy te nem tudod megcsinálni, nem jelenti, hogy a NASA segítsége kell hozzá.
"az új tengelycsonkot hogyan szegecseled újra"
"a gyári szegecseit le kell fúrni és saválló csavarokkal fel lehet tenni az újat"
Ha már kritizálsz, legalább olvasd el, amit kritizálsz.
"ez meg kicsit hangos forgás közben. Na ez lehet a csapágy baja?"
Nem valószínű. Inkább a motor hangja, esetleg annak a csapágya. Talán túl feszes a szíj és nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!