Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért dobja le mindig az új...

Benjo78 kérdése:

Miért dobja le mindig az új ékszíjat a felültöltős mosógép?

Figyelt kérdés

#mosógép #javítás #ékszíjcsere
2014. márc. 28. 10:58
 1/9 Wadmalac ***** válasza:

Ha a szíjtárcsa "nyolcasozik" vagy a motor tárcsáján félreraktad 1-2 ricnivel, akkor lesétálhat.

Nincs tengelycsonk-törés, nem billeg/kotyog a nagy szíjtárcsa?

2014. márc. 28. 12:16
 2/9 A kérdező kommentje:
De lehet hogy nyolcasozik akkor most szíjtárcsát kell cserélni? A tengelycsonkot hol tudom megnézni?
2014. márc. 29. 09:13
 3/9 Wadmalac ***** válasza:

A szíjtárcsa alu-öntvény, törés nélkül meg lehet hajtogatni kézzel.

Ha kézzel két szélén fogva nem tudod billegtetni, kotyogtatni, ugyanígy a dobot sem, akkor a tengely OK.

Én egyelőre még mindig a tengelycsonk-törésre gyanakszom, mert akkor tud igazán billegni a szíjkerék.

Amennyiben kiderül, hogy tengelytörés, gyártótól lehet új tengelycsonkot rendelni elég olcsón, a gyári szegecseit le kell fúrni és saválló csavarokkal fel lehet tenni az újat.

Persze ehhez szét kell bontani a dob műanyag tartályát, de nem olyan nagy ügy.

2014. márc. 31. 09:31
 4/9 anonim válasza:
Nem kell mindjárt ágyúval lőni verébre. Vagy a szíjtárcsa lazult le, ha szerencséd-van csak megkel húzni a rögzítő csavart, ha régóta csinálja lehet kiverte a szíjtárcsa fúratott akkor szíjtárcsa csere. Vagy a csapágy ment ki és lóg a tengely - csapágycsere. Előttem szóló - azért megnézném a lefúrt tengely helyére az új tengelycsonkot hogyan szegecseled újra olyan stabilan, ha szerencséd-van már a lefúrásnál elvérzel.
2014. ápr. 3. 20:46
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

"Előttem szóló - azért megnézném a lefúrt tengely helyére az új tengelycsonkot hogyan szegecseled újra olyan stabilan, ha szerencséd-van már a lefúrásnál elvérzel."

Kettőnk közül szerintem nem nekem kell továbbképeznem magam.

A tengelycsonk-cserém 3 éve volt és azóta hibamentesen fut a mosógép.

Marha nagy kaland volt, kellet hozzá egy torx csavarhúzó készlet, dugókulcs-készlet, egy pisztolyfúrógép és egyetlen szombat délelőtt.

Kívánsz fotókat, amik mutatják a szegecsek helyén a saválló csavarokat? Mert akkor hétvégén csinálok.

Az, hogy te nem tudod megcsinálni, nem jelenti, hogy a NASA segítsége kell hozzá.

2014. ápr. 4. 11:34
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

"az új tengelycsonkot hogyan szegecseled újra"

"a gyári szegecseit le kell fúrni és saválló csavarokkal fel lehet tenni az újat"

Ha már kritizálsz, legalább olvasd el, amit kritizálsz.

2014. ápr. 4. 11:37
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
Azt meg, ha csak a szíjkerék kotyog a tengelyen, már csak észrevette volna, ha már a szíj-visszarakás miatt leszedte az oldallapot.
2014. ápr. 4. 13:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Szerintem nem kotyog a szíjtárcsa. de mit nevezünk kotyogásnak. talán 1-2 mm holtjáték van...? Közben vettem másik gépet, ez meg kicsit hangos forgás közben. Na ez lehet a csapágy baja??
2014. ápr. 12. 18:27
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

"ez meg kicsit hangos forgás közben. Na ez lehet a csapágy baja?"

Nem valószínű. Inkább a motor hangja, esetleg annak a csapágya. Talán túl feszes a szíj és nem tetszik neki.

2014. ápr. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!