Kínai kávédaráló fog így működni baj nélkül?
Figyelt kérdés
B.nőmtől kaptam egy kínai kávédarálót, csak nem működött. szétszedtem, belenéztem, és láttam 1 db fekete, és egy kék huzalt. valami "dinamó"-ből jött ki meg be a drótozás. a kék huzal szabadon lógott, ezt vissza kellet forrasztani. a fekete végű, szabad vége egy kis fehér kupakkal volt lezárva, gondoltam, ez földelés. mivel nem volt pákám, levittem a szomszédomhoz, és amíg én távol voltam, ő megcsinálta. a gép működik, de azt mondta, hogy nem csak a kéket, de a feketét is forrasztotta. nem akarom szétszedni, de ha tényleg földelés volt a fekete vége, most meg nem tudom hová megy, kaphatok áramütést? u.i. a gép fémből van. (ha jól gondolom...) választ köszönöm, és segítség lenne, az öreg megsértődne, ha nekem lenne igazam, de azt én így nem tudom.2014. márc. 13. 11:46
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Ezek a gépek a kettős szigetelés érintés védelmi osztályba tartoznak, földelni szigorúan tilos. A fehér "sapka" 1 szigetelő-kötő elem. Az hogy fém a háza ne zavarjon, gondolj a régi keverő tárcsás mosógépre, vagy a centrifugára az sem volt földelve és fémből volt nem?
Villszer.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, már használtam is, és jó!
2014. márc. 14. 12:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!