Melyik kávédaráló megbízható?
Ahogy tapasztaltam, a kávédarálóval ugyanaz a helyzet, mint a többi forgó mozgást végző konyhai eszközzel: a műanyag tengely nem bírja a strapát és hónapok alatt elromlik az eszköz. A keverőgépet kivéve minden konyhai eszközöm feladja igen hamar. Az igénybevett részeken fullosan fém gépeket pedig nem találtam. Hálás lennék, ha tudnátok mondani kávédaráló típust, ami kapható és Nálatok már bizonyított.
Nagy gyakorlatom nincs a témában, a régi otthoni kávédarálónk évtizedeket bírt, no annak nem volt műanyagból a tengelye, nem is az romlott el benne végül.
Azt még hozzáteszem, hogy kávét pont nem darálok benne, hanem jobbára magokat, pl. lenmagot. Nekem az se baj, ha nem kávédaráló a neve, de darálja meg a magokat s ne menjen tönkre szinte azonnal. Azt hiszem, nem várok el túl sokat.
Szia!
Régi, békebeli (szovjet..?) kávédarálót kéne keresned. Típust nem tudok mondani, de olyan robosztus henger az egész. Kis műanyag teteje van (átlátszó általában). Mikor azt rányomod a készülékre, akkor indul a móka.
Nekünk olyan van itthon, és már kb 20 éves. Igaz, hogy kávét nem sokat daráltunk rajta, hanem inkább cukrot, de rendesen működik. Típust márkát nem tudok mondani mert a cimke lekopott az évtizedek során.
Szia!
Kávédarálóból szerintem mindegy melyiket veszed, mert a tengelye fém. (Hiszen az a motor tengelye is egyben)
Nem szabad kimosni ha daráltál vele.
Csak száraz ronggyal töröld ki,és nem fog tönkremenni.
Nekünk egyébként solac vagy hogy írják darálónk van évek óta.
Első: Az biza jó lenne, minden régi cuccunk évtizedeket ment, de honnan szerezhetnék olyat? :(
Második:
OK, bocs, rosszul írtam. Lehet, hogy a tengely fém, de amin a kés van és a tengelyre van csavarva, az műanyag s a rajta forgó fémtengely szétdarálja. Hónapok alatt, s ahogy írtam, minden efféle konyhai eszközömet, a botmixerem a másik, ott speciel a motorhoz kapcsolódó rész a műanyag s a különböző fejek féme darálta szét. A korábbi botmixeremmel és aprítómmal már nem tudom, mi volt, de azok se bírták sokáig. Pedig szerintem rendeltetésszerűen használom őket.
A tisztításra vigyázok, nem szoktam vizezni, elégedett is voltam vele, amíg a műanyag rész fel nem adta. Most naponta pillanatragasztózom, de ez nem megoldás.
Azért köszönöm.
Még mindig igen kíváncsi vagyok, milyen daráló vagy egyéb aprításra használt eszköz az, ami használható évek után is... Az enyéim bírtak vagy 10-30 alkalmat? A összes többi gépem remekül működik, csak a konyhai darálók és aprítók mennek tönkre, mert gyönge műanyagból van az igénybevett rész :(
Találtam egy még jobbat. XD
De ezt ne vedd meg ennyiért. A tökje nem ért hozzá aki a leírást írta hozzá. Mer elkezdi "valamilyen fémből". Ám régi francia kávédaráló és bádogból van a test.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!