Indukciós főzőlap hamarabb romlik, mint a vaslapos?
A vaslapos romlik el hamarabb, mert kiég neki a fűtőszála.
Az indukciósban csak mágnesek vannak, és semmi sincs ami izzik vagy mozog.
Leszámítva a hűtőventilátorát, aminek nem tudom mekkora az élettartalma, de biztosan több, mint a vaslaposnak.
A fogyasztása meg nem csak a vaslaposnál, hanem a gázos főzésnél is kevesebb.
Hosszabb távon egyértelműen behozza az árát.
És csak mágnesezhető és megfelelő alakú, és falvastagságú edényekkel működik.
Ezeken általában ott az induction felírat is.
Gyorsabban forralja fel a vizet is, és csak az edény melegszik, a főzőlapja az hideg marad, csupán az edénytől az edény alatt melegszik némileg vissza.
A vaslapos egy olyan technológia, aminek már legalább 100 éve a múzeumban lenne a helye!
Az indukciós technológiát viszont már jó 100 éve, acélolvasztásra is használják, indukciós kemence formájában.
Ha az indukciósnak jó az elektronikája, nem fog elromlani!
Sokkal jobb, mint a vaslapos!
A vaslaposat azt el kell felejteni!
Persze nem olcsó. Egy márkás indukciós rezsó akár 26 ezer Ft is lehet.
Plusz az edény hozzá (de rozsdamentes acél) , az 8-12 Ft darabonként.
De a gyorsabb főzéssel, a könnyebb tuszitással, az kisebb áram fogyasztásával hosszabb távon egyértelműen megtérül a ráfordított összeg.
Az edényt megveszed hozzá, az egy életen keresztül ki tart!
Olcsó rezsót én 10 000 Ft-ért láttam, a vaslapos meg 6 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!