Indukciós főzőlap miért szakaszosan melegít?
Állandó a feszültsége, állandó a frekvenciája, állandó a teljesítménye. Ha nem kapcsolgatna, nem lehetne szabályozni az edény fenekének hőmérsékletét, akár fel is izzana.
Ha a feszültséget változtatnák, drágább lenne a főzőlap.
Semmi köze mindennek a működési elvéhez.
Jó pár más indukciós főzőlap van, ami nem kapcsolgat be és ki!
Lehet hogy nincs benne hűtőventilátor, és ezt teszi helyette? Nem biztos, hogy ez van olyan hatékony és nem tűnik túl értelmes megoldásnak.
Kapcsolgatás helyett talán folyamatosan kellene működnie, de nem annyira hevesen.
Így még az sem zárható ki, hogy hibás a készülék.
Egyébként meg más márkáknál sem csak a hűtőventilátor védi csak a szétolvadástól, hanem méri önmaga hőmérsékletét, és automatikusan lekapcsolja az indukciót, ha túl melegedne.
Túl melegedni például akkor szokott, ha forralod a vizet, és azt közben elpárolog, és az üres edényt melegíti tovább.
Ilyenkor az indukció lekapcsol, de a ventilátora még több percig mehet, míg le nem hűti kellően.
És nekem teljesen nonszensznek tűnik az egész!
Képzeljétek le, hogyan lehetne úgy gázon is főzni, ha közben be és kikapcsolgatod!
Hogyan lehetne így például vizet forralni?
Ha nem hiba, lehet valami olcsó / ócska megoldás.
Nekem speciel Tefal (állítólag ez a legjobb) márkájút volt alkalmam kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!